Strona 13 z 54 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 535

Wątek: Promocja na e-30 i cash back na obiektywy

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Podobnie wśród sprzedawców z Allegro panuje dość powszechna maniera - wystawiają przedmiot na aukcji a w treści dopisują - przed licytacją prosimy o kontakt w celu potwierdzenia dostępności towaru... Chociaż w tym przypadku taki dopisek niewiele znaczy chyba i kupując mam prawo domagać się finalizacji transakcji... Zresztą być może jest to zaproszenie do transakcji poza Allegro...
    To tak przy okazji...

A jak ma sie to zastrzezenie?

Skoro ktos wystawia aukcje, to jest to imho raczej zobowiazanie... Czy nie?
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar K_Puchatek
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master Zobacz posta
    To tak przy okazji...

A jak ma sie to zastrzezenie?

Skoro ktos wystawia aukcje, to jest to imho raczej zobowiazanie... Czy nie?
    Jest to zobowiązanie, aukcje z "potwierdzeniem dostępności" są niezgodne z regulaminem... no ale to Allegro...
    Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania

| OlyJedi Awatar dziango
    Mieszka w
    Poland
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Na mój rozum zamówienie dostało ID - czyli zostało wciągnięte do ich systemu komputerowego. Nadano mu bieg. Tym samym zostało przyjęte do realizacji. Na razie posiada status Złożone, ponieważ nic jeszcze przy nim nie grzebnięto. Jeśli sklep wyśle zamówienie do hurtowni, status powiniem zostać zmieniony na: w realizacji

Reasumując - umowa została zawarta
    Nie ma znaczenia, że dostało jakieś id czy cokolwiek innego. Jak wcześniej napisałem po złożeniu zamówienia przychodzi wiadomość potwierdzająca ten fakt i nie ma ona żadnego prawnego skutku. To jest tak jakbyś zadzwonił do sklepu i powiedział, że chcesz kupić e-30 a sprzedawca powiedział, że przyjmuje do wiadomości, że chcesz kupić. Nie oznacza to jednak, że umowa została zawarta.
    Rzecznik napisała mi, że musi być potwierdzenie ze strony sprzedawcy w obojętnie jakiej formie, że sklep przyjął moją ofertę. A tutaj tego nie było i koniec kropka.
    Dzień wczorajszy to tylko sen, a jutro to tylko wizja lecz dziś dobrze przeżyte uczyni każde wczoraj snem o szczęściu a każde jutro wizją nadziei. Bacz więc dobrze na dzisiaj.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Legal - E30 to mój pierwszy Olek. Dlatego nie należy mi się nic oprócz torby...

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Mikola ; 15.02.09 o 19:05
    Olympus E30 + ZD 14-54 mm f2,8-3,5 II + Raynox 250

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Legal Zobacz posta
    List poszedl 30 stycznia. Czekam teraz na przesylke.
    Gdy ja otrzymam dam znac - tu na forum, zeby bylo wiadomo, jak wszystko zadzialalo i w jakim czasie.

No wiec 9 lutego przyszla DHL przesylka - z plecaczkiem swing. Ladny list gratulacyjny w srodku ze zdjeciem prezesa
    Lampy niet! Trwalo w zasadzie tylko tydzien.
    Zaniepokojony brakiem lampy wydzwanialem dzis do dzialu promocji Olympusa do Warszawy, aby potwierdzili, ze lampa tez bedzie. Mam juz wyjasnienie, ze obie promocje moga isc innymi przesylkami i nic nie zostalo pokrecone - nalezy sie lampa i wkrotce zostanie wyslana.
    To informacja dla wszystkich w podobnej do mnie sytuacji - 'dla spokojnosci'.

Dam znac w watku jak bedzie lampa - bedzie znow wiadomo ile trwalo (dla niecierpliwych - jak ja )
    Od kilku dni w watku o promocji e-30 piszecie glownie o jakims sklepie i jego kuriozalnej ofercie zbijajacej cene e-30 po odliczeniu wartosci 2 promocji (plecak + lampa/grip) i odliczeniu tego enigmatycznego 14-54 (jesli to bylaby II) prawie do ceny ok. 1570 zł.
    Być może cuda się zdarzają, ale chyba nie w neo24.pl i nie w sytuacji, kiedy dolar pnie się tak w górę.

A do rzeczy: informuje, ze 16 lutego nadeszla przesylka DHL: lampa FL36R - ponownie w srodku list z usmiechnietym prezesem, tym razem (to juz nie torba) rowniez czysta, dwuletnia gwarancja bez kodu i wpisow o serialu. Mysle, ze warto przechowac sobie cala dokumentacje promocyjna w skanach i zdjecia przesylek na wypadek koniecznosci serwisowania lampy lub jej sprzedazy.

Reasumujac - 'promocja podwójna' na e-30 dziala - jestem żywym dowodem jej funkcjonowania!

Pozdrawiam wszystkich klubowiczow!

Jeszcze musze dodac, ze od sklepu FZ otrzymalem przy zakupie e-30 gratisy: T-shirt Olympusa i czapeczke Four-Thirds e-System. Nie odbierajcie tych informacji jako zachwyty nad wlasna decyzja o zakupie e-30 - to czyste fakty do wiadomosci OlympusClub - mysle, ze uzyteczne.
    Ostatnio edytowane przez Legal ; 16.02.09 o 20:44
    Były użytkownik e-systemu. Obecnie Nikon.
    http://foto.moon.pl/uzytkownik/2007

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    296
    Moja galeria
    A ja właśnie otrzymałem promocyjną FLkę- natomiast jak na razie ani widu ani słychu o plecaku.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi Awatar GALILEUSZ
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Tak wygląda fragment tego co mi przysłali:
    a więc zawarłem umowę ze sklepem czy nie?
    Ja wczoraj zamówiłem obiektyw do Nikona w sklepie e-market, bo cena mnie skusiła. Telefonowałem nawet i powiedzieli, że właśnie obiektywy się skończyły, bo mieli tylko dwa, ale w ciągu 10 dni zamówienie powinno być zrealizowane. Przysyłają mi dzisiaj maila, że termin dostawy wynosi ponad 14 dni i dlatego zamówienie zostało anulowane. Ja do nich odpisuję, że poczekam te 14 dni. A oni, że zamówienie jest błędne i zostało anulowane.
    Hehe. Akurat coś sprzedadzą ...
    Niektórzy nieuczciwi sprzedawcy, którzy chcą się wylansować, podają najniższą cenę, żeby pokazać się na pierwszym miejscu w przeglądarce. Jak ktoś zajrzy to może przeszuka resztę strony w poszukiwaniu okazji.
    Obiektyw tańszy o 300 zł niż na rynku, a wszystko pozostałe w cenach z księżyca.
    Ostatnio edytowane przez GALILEUSZ ; 17.02.09 o 18:53

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Jak wygląda działanie e-30 razem z manualnymi szkiełkami? np OM 50mm? testował już ktoś?
    Olympus Evolt E-510 + parę gratów

| OlyJedi Awatar Ruff
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    A ja właśnie otrzymałem promocyjną FLkę- natomiast jak na razie ani widu ani słychu o plecaku.
    Ja wysłałem w zeszły piątek papiery do Olka (wszystko zgodnie z instrukcja Legala z tego wątku - str 8 post #76 - THX - zaraz kliknę REP) i teraz już się nie mogę doczekać kiedy przyjdą prezenty.
    Szczególnie wyczekuje plecaka, bo chwilowo nie mam żadnego i muszę korzystać z pożyczonej od kumpla niewygodnej torby.

Ale w moim przypadku w operację "zakup e-30" wdarła się łyżka dziegciu:
    Po rozpakowaniu zaślepki wizjera okazało się, że ma ona ułamana jedną z szyn na których się ja wsuwa a miejsce po muszli ocznej :/
    Zaniosłem do sklepu - ma być wysłane do Olka na gwarancji - ciekawe czy wymienią...
    Nie będę tego za często używał, ale jak wybuliłem tyle kasy za nówkę body to chciałoby sie mięć wszystko co ma byc w zestawie sprawne...
    Pozdr - Ruff
    (Olympus E-30 + 12-60 + 70-300 + 50 + 3xFL36R)
    przemekrafa.com

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ja swoje extra graty, czyli lampe i plecak otrzymalem dzis w jednym kartonie , czyli 9 dni po rejestracji i wyslaniu potrzebnych papierkow Zostawilem sobie swietny plecaczek ,a lampa poszla dzis na allegro za 600 zl z przesylka jak cos......
    Ostatnio edytowane przez enem ; 27.02.09 o 22:38
    Olympus E-420 + ZD 25mm (kieszonkowy potffór) na poważnie , Nikon D7000, Nikon D600 + pokaźne stadko słoików do zabawy