Kilka fotek z wczorajszego powrotu z pracy.
Łódż jest dziwna to budowniczowie EC3 postanowili ja upiekszyć rurą cieplowniczą. Jak kiedyś tabloidy napiszą, że jakiś terorysta wysadził ją - to bedę ja.
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
Alej z rurą fajna, klimatyczna fotka
Z samą rurą można by poeksperymentować szkając ciekawego ujęcia.
Może przestałbyś tak źle na nia patrzeć?![]()
W Gdańsku tyż mamy taką rurę, można ją podziwiać jadąc pociągiem na dość długim odcinku w pobliżu Stoczni Gd.![]()
Te rury ciepłownicze to chyba plaga, bo u nas też taka była - piszę była, bo przestałem na nią zwracać uwagę i muszę sprawdzić czy aby na pewno dalej jest na miejscu![]()
Oto ruła z drugiej strony, też ohydna. Wychodzi z pod ziemi jak soliter z d... i tak samo paskudna.
Tu wygląda jak z materiałuA sprawdzałeś, czy to przypadkiem nie jest taka dmuchana, co na festynach się ustawia coby dzieci zjeżdżały albo błądziły w labiryncie?
To niestety żelos, solidnie zrobione. Jakby było dmuchane to na tutki bym przerobił
Za ta rurą są ładne tereny do spaceru i dużo zieleni.
Kiedys widziałem jak koza tam sie pasła
Można by rurę w ziemi zakopać, ale niech będzie widać,że Uć to przemysłowe miasto jest, a nie jakaś wiocha z kozami. Ten teran kiedyś nazywał sie Koziny. Taraz to nazwa osiedla obok.![]()
Faktycznie te rury uroku nie dodaja ale są jak żyły w organiźmie miasta, bez nich z licznych kominów latała by sadza. Podoba mi się alejka z drzewami i płotem.
pozdrawiam Wiejo