Strona 77 z 126 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 1259

Wątek: Z cyfrą pod ręką

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Kubańskie zdjęcia w całej rozciągłości ciekawe, ale ostatnie (302) jest zdecydowanie najlepsze. Właściwie, to nie wiem, jak wyrazić to, jak bardzo podoba mi się to zdjęcie. A podoba mi się ogromnie! Od razu przywodzi na myśl zdjęcia Cartier-Bressona. Co to by było, gdybyś złożył zestaw 10-20 zdjęć tego typu i tej klasy z Kuby... Świetna wystawa!
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Za Sucharem, 302 rewelacyjne

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Widzicie... Krytykować kubański ustrój i to do czego doprowadza kraj, jest modne i oczywiste w naszych czasach. Jednak, jeśli nastąpią tam przemiany i nastanie nowoczesność taka jak wszędzie? Co wtedy zachwyci na zdjęciach?

Niestety, na świecie jest potrzebna różnorodność, byśmy nie stali się jedną wielką masą biologiczną w garniturach.

To taka refleksja po przeglądnięciu tych zdjęć, których klimat i jakość podoba mi się ogromnie.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Dzięki za odwiedziny i opinie.

Suchar- ależ mi nabił klina. Czytając Twój opis do ostatniej fotki BW, pierwsze moje odczucia to, że się ze mnie zgrzywasz i dostrzegłem pewną nutkę ironii Jednak czytając kilka razy w różnych odstępach czasu, dochodzę do wniosku, że może to taki szczery, opis od serca
    rocco- to fakt, tylu aut z l. 40 i 50. w jednym miejscu nie ma nigdzie na świecie , nawet samych USA. Część z posiadaczy takich aut, dobrze zachowanych, trzyma pod oknem niezłą fortunę. Na razie tych aut nie można wywozić z kraju.
    - [Salvadhor] "Widzicie... Krytykować kubański ustrój i to do czego doprowadza kraj, jest modne i oczywiste w naszych czasach. Jednak, jeśli nastąpią tam przemiany i nastanie nowoczesność taka jak wszędzie? Co wtedy zachwyci na zdjęciach?
    Salvadhor- nie wiem czy jest moda na krytykowanie nazizmu czy komunizmu. Momentami mam wrażenie, że z totalitaryzmów to istniał tylko nazizm bo o nim napisano miliony książek i nakręcono wiele filmów. O bardziej zabójczym komunizmie, który co gorsza jeszcze istnieje i nadal zabija ludzi, szczególnie na Zachodzie, lepiej nie pamiętać lub umniejszać znaczenie tej obłąkanej ideologii... .

Obecnie 90% architektury i społeczeństwa to doprowadzeni do upadłego stanu, a ok. 10% jest w dobrym stanie. Po zmianach, proporcje mogą być odwrotne. Ja w przeciwieństwie do Ciebie, tak rozumuję z Twojego tekstu, nie chcę aby Oni wszyscy byli żebrakami, bo fajne fotki wówczas wyjdą. Dla nas do focenia i tak pozostaje egzotyka, architektura, ludzie.
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kaz de Wro Zobacz posta
    Suchar- ależ mi nabił klina. Czytając Twój opis do ostatniej fotki BW, pierwsze moje odczucia to, że się ze mnie zgrzywasz i dostrzegłem pewną nutkę ironii Jednak czytając kilka razy w różnych odstępach czasu, dochodzę do wniosku, że może to taki szczery, opis od serca
    No wiesz co... Oczywiście, że pisałem szczerze! Bez żadnej ironii...
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    301 - super.
    Pozdrówka.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    z ostatnich 298- kolor, poza kobiety i jej strój, krata bramy bardzo zdjęcie to wpadło mi w oko. 299- świetny portret uliczny. Następne, mama z córką i bojownik są ciekawe. 302- przerywnikiem jestem zachwycony.
    pozdrawiam Wiejo

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Dzięki raz jeszcze za odwiedziny, miło mi.

Wszystkie lampy na wrocławskim Ostrowie Tumskim są gazowe. Tak więc świątek , piątek i niedziela trzeba je wieczorem zapalić i nad ranem wszystkie pogasić, odłączając ...dopływ gazu. Jakoś ten temat wydał mi się bardzo aktualny

303.
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Muszę przyznać, że bardzo rzadki motyw zatrzymałeś. Poza tym nie zwróciłbym uwagi na tak istotną sprawę. Dodatkowo w dobie automatów zawód latarnik nie zaginął to cieszy.
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    51
    Moja galeria
    Zaimponowałeś mi ostatnimi zdjęciami i opisami. Szczerze zazdroszczę takiej wyprawy.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R