Kolejne dwa... wsiowe![]()
Kolejne dwa... wsiowe![]()
Gwiazda betlejemska![]()
Samotne jabłko na zdjęciu 12 niezły pomysł na fote ale brak słońca wypaczył ideę, poza tym to ciemne w prawej górnej stronie wpływa na odbiór. Podczas kadrowania jabłko w mocnym punkcie lewej góry a prawa bez tego skosu. Gęsi też ciekawe podejście i z właściwej perespektywy lecz brak oświetlenia podobnie jak w poprzednim całkiem spłaszczył przestrzeń. Zdjecia gwiazdy betlejemskiej technicznie poprawnie naświetlone i z dającym przestrzeń światłem, jednak brak na każdym uwypuklenia jednego tematu robi na zdjęciu chaos i jest trudne w odbiorze.
pozdrawiam Wiejo
Na ostatnich kompletnie przesadziłeś z nasyceniem kolorów :/
To powoduje, że nawet nie bardzo chce się przyglądac szczegółom...
Dzięki za komentarze, następnym razem postaram się zwracać na to wszystko większą uwagę
Teraz takie wigilijne + kolorowanka![]()
W tym cały urok![]()
Ostatnio edytowane przez AK. ; 26.12.08 o 21:25
już było lepiej je w BW przedstawić, bo te ręce... naprawdę odrzucają![]()
Olympus e-500 + 17.5-45mm + helios 44m4 m42 + 2gb CF x233 + 256mb H xD + sakar 29MZ + AAA z tesco + cin scoop + torba z biedronki + who knows?
http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=14895
12- dobry pomysł, ale nie postarałeś się przy kadrowaniu (Wiejo napisał o co chodzi), mnie przeszkadza też domek w tle.
13- nie przemawia do mnie, bałagan w tle
14,15,16- dobra ostrość, ale- w macro to nie wystarczy, kadr też ma znaczenie, poza tym przesycone kolory
17,18- za "zimne" jak na Wigilię, przecież to taka ciepła chwila. No chyba, że zamysłem było pokazanie nieszczerych życzeń, czy też Wigilii w biedzie, ubóstwie, ciężkich (wojennych?) czasach. Gdyby w rękach były pieniądze, zdjęcia miały by inny przekaz, nabrały by innego sensu. Kadry całkiem dobre.
19- ...nie wiem co napisać, dla mnie po prostu zdjęcie.
Dobrze kombinujesz, masz dobre pomysły, musisz tylko popracować nad wykonaniem.
Pozdrawiam.