Jest nawet tryb AUTO, P to już dla wtajemniczonych
Ludzie zaczynający przygodę z fotografią bardzo często myślą, że lustro da im "profesjonalne zdjęcia". No bo jaki zawodowy fotograf foci kompaktem? Myślą, też, że im droższy aparat tym foty lepsze... W pewnym sensie mogliby mieć rację. Np. lustrzanka oferuje lepszą jakość na wysokich czułościach, problem w tym, że jakiś tam fajny kompakcik ma obiektyw ze światłem 2-2.4, a kit 3.5-5.6. No ale tego już nikt nie zauważa....
Tak więc, kompakt to czasem lepszy wybór niż relatywnie duża, ciężka lustrzanka.
Chciałam sprostować że zielona to jestem w temacie lustrzanek cyfrowych. Mamy Konica Minolta z10 i Zenita 122, który lepsze fotki robił niż ta cyfrówka.
Ostatnio edytowane przez luuba ; 3.12.08 o 00:11
"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin
luuba jakimi dysponujesz funduszami? Czy chcesz korzystać z obiektywów od zenita?
O cholercia na moim korpusie wkradł sie błąd
Wy też tak macie ?? Chyba wadliwa seria poszła
Poręczniejszy niż E-4xx ...
Jeśli kogoś interesuje fotografia to zakup lustrzanki jest kolejnym krokiem na przód ...
Jeśli nie to po co ? ...
Mnie tylko skusiła cena i double-kit ...
Ale nie żałuje ...
Może i są lepsze lustrzanki - ale co mnie to![]()
HeheTo będzie lepsze niż otworek!!!
Tylko bagnet trzeba by jakoś nazwać...
Może M42 Kamis K?![]()
Mnie do zakupu E-510 skusiła i cena i "miłość" do Olympusa. Jednak w 510 nie zakochałam sie tak jak w moim wysłużonym kompakciku C300 od pierwszego zdjęcia![]()
Po przeczytanaych komentarzach stwierdziłam, że jest to aparat jaki chcę mieć, ale dzisiaj mam mieszane uczucia.
Jak oglądam zdjęcia w galerii, to zastanawiam się jakim cudem wszystkim wychodzą piękne zdjęcia a mi nie udało się zdrobić żadnego z którego byłabym zadowolona.
Mam nadzieję, że jeszcze pokocham swój nowy aparat zanim się zestarzeje, aparat oczywiście![]()