Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Wątek: Zmiana systemu. Czy warto???

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Tak, tak... Za 3 lata puszki FF będą po 1000 zł, szkła do nich za grosze, a na wakacje będziemy latać na Uran...
    Pierwsze bardzo prawdopodobne, drugie mało prawdopodobne, trzecie w zależności od towaru, ale by teleportować się w tak odległe miejsce nie wystarczy byle ziele

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    M.U. odnosze wrażenie że swoim afiszowaniem i pretensjonalnym tonem chcesz utwierdzić się w jedynie słusznym wyborze którego dokonałeś. Cieszymy sie z toba. Baw sie dobrze ale niepotrzebnie nie bij piany bo wszyscy mamy dosyć wichrzycieli na tym forum. Jak widzisz ten wątek pomógł ci w wyborze body wiec nie ma sensu wiecej bardziej udowadniać jakim "bagnem" jest stajnia Olka której wszyscy siedzimy.
    ...był Olek jest A6000

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    72
    Moja galeria
    Panowie, dajcie sobie na wstrzymanie. Człowiek kupił S5Pro za swoje pieniądze, a nie wasze. Czego mu tak wszystko obrzydzacie? S5Pro nie da rady robić zdjęć? Powiedział tylko, że w pewnym wymiarze fotografowanego materiału, matryca z S5Pro sprawuje się lepiej, niż artefakt w E-1. I ja w to wierzę. E-1 nie jest 'wunderwaffe' Olympusa. Jest konstrukcją przełomową, wielu jeszcze wykorzysta go do swoich zastosowań, ale świat idzie naprzód. Po co się tak napinać.

Aparat to tylko sprzęt do osiągania zamierzonych zamysłów. Wiadomo, stalowym młotkiem szybciej wbije się gwóźdź, niż młotkiem gumowym. Każdy wybiera sobie takie narzędzie jakim mu łatwiej pracować.

Poza tym, trąci od was hipokryzją (części z was). Zarzucacie nieumiejętne wykorzystanie możliwości E-1, przerzucacie się tymi parametrami, ustawieniami. A sami potem klepiecie swoje zdjęcia w Photoshopie. To co, aparatem się nie da?

Po co się tak napinać. Za parę miesięcy będą nowe, lepsze aparaty

Mieszka w
    radlin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Salvadhor na 100 % zgadzam się z tobą . Każdemu wg. potrzeb .

| OlyJedi Awatar paszczol
    Mieszka w
    Dawniej - Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Robi się gęsta atmosfera Życzę powodzenia M.U. mam nadzieje, że zmieniasz tylko system, nie forum i dasz nam po nosie wstawiając śliczne fotki do galerii, czego Ci serdecznie życzę.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    hmmm... a ja kiedys widziałem takich ludzi co mieli kilka różnych aparatów, chyba nawet różnych marek...

zostaw sobie E-1 , dokup E-3, pomyśl jeszcze o Canonie bo do niektorych zastosowan pewnie będzie idealny...

D3 to również podobno niezła pucha...

a tak na poważnie, zwykle zmiany są ożywcze, odświerzające, dają nową motywację i rozpatrując tą sprawę w tych kategoriach jestem przekonany, że wyjdzie Ci (zmiana) na zdrowie.

I za kimś kto juz wczesniej odpowiedział na Twojego posta - będzie naprawdę super pooglądać w galerii prace, które ustrzelisz swoim aparatem - jakikolwiek system to będzie.

Osobiście nie mam żadnego przywiązania do marki i pewnie pójdę tam gdzie dają lepiej za podobna kasę, a póki co, focę sobie olkiem, bo faktycznie 14-54, 50-200 są dla mnie zadowalające jakościowo i cenowo.
    Pewnie byłoby miło mieć w ręce D3, z najlepszymi szkłami ( no może d700)
    ale cóż... to trochę jak z autem, podoba mi się kilka nowych modeli...

pozdrawiam serdecznie

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez M.U. Zobacz posta
    Znacznie lepsza ergonomia aparatów Nikona - logiczniej rozmieszczona guzikologia
    Miałem kolejno: Oly E-300, Nikon D70s, Canon 30D oraz stały dostęp do: Canon 350D/400D, KM 5D, Sony Alpha 100.
    Wrażenia co do ergonomii? Poza zbyt małym body 350D/400D wszystko inne to kwestia przyzwyczajenia, nie wyróżniam ŻADNEGO body in plus czy in minus. Koledze na ten przykład (z obozu C) bardzo nie w smak był system powiększania zdjęcia w trybie poglądu w D70s, dla mnie był OK.

Różnice w solidności i jakości materiałów to już owszem, zauważam. 350D/400D=plastik-fantastik, KM 5D i Alpha=nieco lepszy plastik, reszta bardzo porównywalna, z lekką przewagą Olka.
    I cyfra i analog...

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Jeszcze trochę osobistych przepychanek i zamknę wątek. Wystopujcie i wzajemne animozje kierujcie na priv.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi Awatar format
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez M.U. Zobacz posta
    Dzięki za radę. Krótka piłka - nazywa się S5Pro.
    To teraz czekamy na linka na giełdzie do allegro z pozostałym szpejem.
    C5D 1740L 50/1.4 70200/2.8 Nissin Di866
    formaciany fotoblog .:. fotoziutek
    "TruePic V+ (..) redukuje (..) efekt mory, które niekorzystnie wpływają na jakość obrazu w gorszych systemach"

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dinx6 Zobacz posta
    Leica 25 mm 1,4/ Sigma 30 mm 1,4
    ZD 50-200 2,8-3,5
    ZD 14-54 2,8-3,5

Pytam zupełnie poważnie, bez nuty trollizmu.
    Odpowiem, bez trollowania.
    FF czy crop?
    Moge doradzic w C.
    Jesli crop to:
    sigma 30/1.4 to samo, ciut szerzej niz w 4/3
    70-200 4IS jesli jest kasa 2.8IS, 4IS to rewelacyjne szklo
    17-55/2.8IS lub 17-40/4 ktore jest szklem FF
    ja uzywam w tym zakresie 17-85 i mimo zlych opinii nie moge sie kompletnie przyczepic poza lekka beczka za 17mm