Strona 3 z 30 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 292

Wątek: Sony się reklamuje

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Sergiuszone Zobacz posta
    Ale większość i tak woli mieć długi niż... krótki
    Grubość się liczy, tfu, rozmiar filtra.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    90& lustrzanko-forumowiczów z naszego forum to osoby, którym lustrzanka jest zupełnie niepotrzebna
    Normalnie puściłeś bąka w towarzystwie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Smerf Maruda Zobacz posta
    Grubość się liczy, tfu, rozmiar filtra.
    Czyli firury?

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    10% ma E-3
    46% ma E-510 lub E-520

Większa część tych z E-3 podejrzewam, że nie dla pancerności, a dla AF i wizjera. I pewnie te cechy korpusu wykorzystują. Teraz by brali E-30.
    A że wielu z tych z E-510/E-520 nie potrzebuje lustrzanki... na Forum osoby szukające porządnego zaawansowanego kompaktu namawiane są na tanią lustrzankę, to nie ma się co dziwić. Taka moda. Są łatwo dostępne i niedrogie (również w eksploatacji względem analoga), że każdemu amatorowi-pstrykaczowi wciska się lustro. A nuż zechce mu się dokupić obiektyw, czy lampę, bo chce lepsze zdjęcia robić I interes się kręci.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    [/I]Nieprawda? A po co ludzie kupują E-3, skoro za połowę ceny moga miec podobne możliwości (matryca) w E-510? Po co im pancerny korpus skoro nigdy nie użyją jego reporterskich cech "w akcji"? Itd.
    Marketing
    Nie - komfort, tak jak nie potrzebuje łózka z materacem można spać na deskach.

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Nie - komfort, tak jak nie potrzebuje łózka z materacem można spać na deskach.
    Dokładnie, za komfort ludzie są skłonni sporo dopłacić. Ja też zacząłem się zastanawiać nad e-3 ze względu na większą wygodę tego body. Jak ktoś ma kaskę to dlaczego nie kupić?
    mente et malleo

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ale tu nie o korpus się rozchodzi a o powagę jaką wzbudza się dzięki posiadanej długości czy tam grubości. Tu nie chodzi o komfort tylko o wygląd. Jak kto ma długi to i ma kaskę pewnie.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    Normalnie puściłeś bąka w towarzystwie
    Alakin jak zwykle trafiasz w dychę........ ups chyba się wycofam bo zaleciało...
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Sergiuszone Zobacz posta
    Ale tu nie o korpus się rozchodzi a o powagę jaką wzbudza się dzięki posiadanej długości czy tam grubości. Tu nie chodzi o komfort tylko o wygląd. Jak kto ma długi to i ma kaskę pewnie.
    Ale przecież to prawda. Jeden z forumowiczów na zlocie w Kaziku mówił jaka to różnica stanąć ze sprzętem wyglądającym na profesjonalny przed klientami. Nie pamiętam dokładnie jak to nazwał ale coś w stylu "nogi drżały". Przy poprzednim sprzęcie tego efektu nie było.
    Sam ostatnio zostałem nie wpuszczony z e330 na koncert bo rzekomo miałem "profesjonalny" aparat zdaniem kolesi na wejściu. Kilkaset osób pstrykało małpkami ale mnie bez flasha nie wpuścili.
    mente et malleo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marecki Zobacz posta
    Dokładnie, za komfort ludzie są skłonni sporo dopłacić. Ja też zacząłem się zastanawiać nad e-3 ze względu na większą wygodę tego body.
    Spędzasz 8 godzin dziennie z aparatem w garści że ta wygoda jest taka ważna?

Marketing i związane z nim (kierowane przez niego?) emocje, możliwość zaspokojenia potrzeb wyższego rzędu: poczucia prestiżu, przynależności społecznej (po to m.in. fora istnieją), komfortu psychicznego, itd. To wszystko kieruje zakupami produktów luksusowych (a takim produktem dla 90% forumowiczów jest aparat). Nieistotne czy to Sony, Olek, Nikon czy Canon.
    W tekście Smerfa autor po prostu wywalił kawę na ławę, zazwyczaj robi sie to w sposób bardziej subtelny (np. wmawiając ludziom, że E-3 to aparat profesjonalny lub tworząc legendy wokół jakości eLek czy Leiki).