Zgadzam się z przedmówcą, podoba mi się kadr 32 ale jej oczy świadczą, ze światło ją oślepia, chyba, że oczko tak dziwnie puszcza, poza tym to właśnie najbardziej wpada mi w oko. Żaglówka byłaby bardzo malownicza ale niebo....
Czekam na więcej
Zgadzam się z przedmówcą, podoba mi się kadr 32 ale jej oczy świadczą, ze światło ją oślepia, chyba, że oczko tak dziwnie puszcza, poza tym to właśnie najbardziej wpada mi w oko. Żaglówka byłaby bardzo malownicza ale niebo....
Czekam na więcej
masz racje mam klopoty z tym niebem ale co fakt pogoda byla nijaka, niebo bylo do kitu ;/ bo szare i jeszcze slonce je rozświetlało (to jesli chodzi o fotki portretowe). Nastepnym razem postaram sie dobrac bardziej sprzyjające warunki a modelke bardziej zachęcić do wyrażania emocji. Dzieki za rzucenie fachowym okiem na moje fotki
![]()
Skieruj obiektyw na jakiś jaśniejszy punkt lub po prostu zmień ustawienia przesłony. Popróbuj kilku ustawień,drogą prób i błędów, może uda się by niebo było niebieskie.
Mam problemy jesli chodzi o niebo bo nie mam filtru polowkowego szarego a jak na niebo ustawie ze dobre to znowu reszta niedoswietlona ;/
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
ok. musze tylko znalesc troche czasuwybieram sie na mazurki do Galindii jesli bedzie pogoda ok to moze uda mi sie przywiesc cos ciekawego
![]()
Ostatnio edytowane przez dar_son ; 29.10.08 o 01:03 Powód: Automatyczne scalenie postów
jeśli będziesz miał okazję to możesz spróbować doświetlić oczy z lampy zewnętrznej przy nie korzystnym świetle w plenerze. Właśnie z tym eksperymentuję.
Przeczytałam wątek, przyglądnęłam się zdjęciom. Wg mnie najlepiej wychodzą Ci portrety - choć paradoksalnie ja nie mam ich w swym dorobku zbyt dużo. Reszta nie wzbudziła we mnie większego zainteresowania - wiele błędów dot. kadrowania: a to włazi coś na pierwszy plan na samym dole, a to z lewej obcinasz coś i z prawej coś - jakbyś się zdecydować nie mógł, co obciąć, a co zostawić...
wielkie dzieki za uwagi Panowiepostaram sie byc bardziej konkretny co chce pokazac
to trzeba teraz znalesc chwile i praktykowac
Poprawiam i dziekuje Paniom rowniez za uwagi![]()
Ostatnio edytowane przez dar_son ; 29.10.08 o 18:40
tak myslalem ze pojazd za ten tekst dostane![]()
coś nowego![]()