Ja też obstawiam cenę jakieś 2400-2500 (strona 9 tego wątku)
Chyba że E-30 to E-3 next, a olek wypuści flagowca E-5 saminiewieciezczym za dobrych kilka koła.
Tyle, że w takiej sytuacji dalej jest dziura na średniej pólce, a to byłby spory błąd.
Ja też obstawiam cenę jakieś 2400-2500 (strona 9 tego wątku)
Chyba że E-30 to E-3 next, a olek wypuści flagowca E-5 saminiewieciezczym za dobrych kilka koła.
Tyle, że w takiej sytuacji dalej jest dziura na średniej pólce, a to byłby spory błąd.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
czemu dziura ten poniżej e-3 , a nowy tak lekko powyżej nie za 10-15 , ale za 5-6 tysięcy body
Dzięki "E-30" kilku forumpowiczów stworzyło koncepcję - super-hiper wypasionego flagowca w systemie gdzie aparat typu E-3 byłby już półkę niżej. Piękna to koncepcja ale czy realna? Po co taki aparat? Jakie cechy (w tym obrazowanie) musiałby posiadać? Na ile to realne przy sensorze określonych rozmiarów? No i w końcu ile miałby kosztować? Czy Olek chce stworzyć jakąś niszę w niszy
Nie chcę być złym prorokiem ale jak dla mnie aparat z półki E-3 w zupełności wystarczy (jakby go jeszcze pozbawić kilku wad) - ja chciałbym sprzęt do fotografowania, na który mnie stać a nie jakiś obiekt westchnień. Świadomość obecności w systemie super top pro Zuiko niewiele mi daje - nie kupię ich, wolałbym w mojej torbie foto dwie stałki po 300$...
Dla mnie system nie musi być super kompletny - mieć aparaty do wszystkiego, wystarczy, że spełni moje oczekiwania.
Flagowiec Pentaxa - K20D to sprzet co najwyżej - semi-profi a raczej zaawansowany aparat amatorki. Jakoś im to specjalnie nie przeszkadza, co najwyżej doskwiera brak FF.
Ktotek to nie koncepcja a logika. Bez puszki top system nie jest kompletny. Jestem pewien że flagowiec będzie, nawet jak sprzedadzą ze trzy sztuki. Niech kosztuje ile chce ale musi być, by pokazać że Olek nie odstaje. Nie sądzę aby szli w zaparte. Wydaje mi się że pokażą coś lepszego od D300 za nieco większą kasę, ale poniżej 10 tyś.
/*...................*/
/* ...........................*/
zgadzam się z logiką myślenia Zibiego (ZIBI 1303)
Chłopaki - bardzo chciałbym za jakiś czas przyznać Wam rację, stwierdzić - myliłem się w moich spekulacjach. Mamy super top pro wypasione z jeszcze lepszą matrycą w środku, jakość zdjęć z tego aparatu na poziomie zawodowych puszek konkurencji - piszę najszczerzej jak potrafię, byłoby to z pożytkiem dla nas wszystkich...
To się okaże we wrześniu przyszłego roku, no może ciut wcześniej ktoś puści farbę![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
Nie chodzi o to żeby złapać tylko żeby gonić przecieżMa być super pro body żeby ludziska widzieli napisy na aparatach w TV. Dlaczego (między innymi) ludzie w sklepie wybierają gorszy aparat C lub N zamiast O ?? Bo ten napis na aparacie jest taki podobny do tych u zawodowców, reporterów itd. Ludzie chcą mieć też super aparat z super napisem
Wiadomo, że dla uświadomionych nie trzeba wcale napisu ale uświadomionych jest mało, wystarczy poczytać forumy w działach pt. "co kupić?"