Strona 10 z 72 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 717

Wątek: Ślubne, czyli mariush kicz prodżekt

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    lessie - ze mną to jest tak, że im mniej PSuję tym lepiej... to zdjęcie z poprzedniej strony wystarczająco jasno mi to uświadomiło Miło mi słyszeć dobre słowo o zdjęciach od zawodowca Oczywiście, w wątku tym pokazuje tylko wybrane kadry, normalne też się u mnie zdarzają czasem

Noga nie była ruszana (chyba)!!!

Ten ostatni ślub (z którego pochodza m.in. 4 ostatnie zdjęcia) fotografowałem trochę inaczej niż "klasycznie". Para młoda nie chciała pleneru, ustawek, pozowania, itp. - powiedzieli mi, że mam się kręcić dookoła nich i fotografować po prostu. Było to fajne (to metoda mojego guru fotografii ślubnej, Joe Bussinicka), ale wymagające wiecznej uwagi. To ostatnie zdjęcie to też full spontan, łaziłem za panną młodą tak długo, aż ustawiła mi się tak jak chciałem.

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Kolejna porcja bardzo dobrych zdjęć. W zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Podoba mi się kadorwanie. Co do "kiczu" podzielam zdanie lessiego.

PS. Joe Bussinick to również jeden z moich ulubieńców. Facet Ninja

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    To zdjęcie z plaży w różowej tonacji na maksa przegięte. Kolory nie podobają mi się wybitnie. Mariusz, obróbka na kompie to nie jest Twoja mocna strona.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    To zdjęcie z plaży w różowej tonacji na maksa przegięte. Kolory nie podobają mi się wybitnie. Mariusz, obróbka na kompie to nie jest Twoja mocna strona.
    Kolory jak kolory... takie mają być, mi się chyba bardziej podobają niż niemacane, choć wolałbym cz/b, ale zachód słońca czarno biały...?
    Co do ostatniego zdania - zgadzam się w 100%.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    do zawodowca to mi tak blisko jak do służby zasadniczej w wojsku...

mówię szczerze co mi się podoba a co nie...co Ci będę ściemniał...i tak nowego D3 mi nie kupisz
    Co do mistrzów, to ja akurat za Joe Ninja/Terminatorem nie przepadam, choć uwielbiam fotografię ślubną jako możliwie najmniej ingerowany/reżyserowany reportaż. Wiele w takich przypadkach zależy od pary. Są takie że nie masz możliwości na dobre foty jeśli ich nie indoktrynujesz...i na odwrót - pozowani wyglądają na maksa sztucznie. Dlatego takie znaczenie ma dla mnie kadr a nie techniczna strona fotki - jak są uczucia i gra między ludźmi - jest OK. Jak jest sztuczność i tandeta - jest bardzo nie OK. Jak więcej w całości jest OK, niż bardzo nie OK to jest to udany ślub.
    Najgorzej jak trafiasz na extra parkę (medialną) a na fotkach wychodzą jak dwoje obcych ludzi wyciągniętych przypadkowo z autobusu i przebranych do sesji. Trochę to może być wina Młodych ale w dużej mierze to wina fotografa.
    JAk mawia mój kumpel : gadana to 3/4 sukcesu w tego typu reporterce. I coś w tym jest.

Ja mam jeszcze taki trochę naciągany sposób. Przy ustawianych fotach, przełużam "strzały" migawką na moment po ujęciu, kiedy Para się rozliźnia i najczęściej się całują/przytulają/rozmawiają lub umierają ze śmiechu. W 90% przypadków wychodzą wtedy najlepsze, najbardziej naturalne foty.

Z Mistrzów to lubię Yervanta - za jego angielski. I waśnie za gadanę

A jeszcze będąc przy Mistrzach Wedingowej Fotografii, to oglądając ich prace, przestałem się przejmować uciętymi detalami, przepałami, dziwnym kadrowaniem, pozbawionym reguł itd...na tych fotach po prostu widać chwile, uczucia, radość, miłość...Nawet na durnej "przeplatance" na środku ulicy.
    A, połowę fotek to im się sama "ustawia" . JA tam jeszcze niewidziałem ślubu u siebie z 10 druhnami jak od linijki, które przygotowują się do uroczystości w jednym pokoju w domu co ma 300m2 tak na oko. Ja tam bym na same takie przygotowania wypstrykał z 10GB
    U nas się rzuca ryżem, a tam wypuszcza motyle wielkości ptaka. Tam walisz lampą po całym kościele w trakcie kazdego dowolnego fragmentu mszy, u nas patrzysz czy proboszcz już sięga po coś ciężkiego, czy wytrzyma jeszcze parę sekund.... Takie drobne różnice....
    Ostatnio edytowane przez lessie ; 26.08.08 o 11:42

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Mały upadte

(na tym ślubie w ogóle łapane było mnóstwo momentów... nie było tam pozowanych ustawek)

Dwa składaki:

I autoportret jako bonus

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Co tu dużo mówic ..masz talent i wykorzystaj go maksymalnie --> Tak dostojnie wyglądasz z ta E-3jka a chcesz ja sprzedawac A odnośnie zdjęc--> młodzi na pewno będą w 100% zadowoleni i nikt nie zwruci uwagi czy ''noga jest spuchnięta'' czy też nie Ponownie chylę czoła...
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    MicSzu - bardzo miło mi to czytać

Jedno dziś - taki mój mały "frik" fryzjerski

A jeśli ktoś nie lubi frików - wersja bez kombinowania
    Ostatnio edytowane przez mariush ; 1.09.08 o 23:03

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    lusterka troszkę przekombinowane IMO - ale pewnie tak miało być. Tryptyk byłby super gdyby nie lewa fotka - jakoś nie pasuje do reszty ten kadr; szloga z dziećmi przyjemna; natomiast to z fotografem też pewnie zamierzone - dałbym jednak jakąś kobitę coby pomagała Pani młodej i wyciął fotografa... ale z autopsji wiem że ciężko znaleźć taki kadr w lustrze aby nie było fotografa - no chyba że miał być
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dziekan Zobacz posta
    ale z autopsji wiem że ciężko znaleźć taki kadr w lustrze aby nie było fotografa - no chyba że miał być
    Jest dokładnie odwrotnie - bardzo łatwo uniknąc siebie na zdjęciu z lustrami - ale ja z każdego ślubu robie sobie takie auto na pamiątkę