Zwierze troche przepalone i skzoda że ostrośc złapała zwierzaka i kajaki zamiast ludziale ogólnie ciekawe ujęcie, kaczka tak blisko ludzi
P.S z Mazur mozesz wrzucic jeszcze jakieś ciekawe fotki bos ie wybieram tam na wakacje![]()
Zwierze troche przepalone i skzoda że ostrośc złapała zwierzaka i kajaki zamiast ludziale ogólnie ciekawe ujęcie, kaczka tak blisko ludzi
P.S z Mazur mozesz wrzucic jeszcze jakieś ciekawe fotki bos ie wybieram tam na wakacje![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Nie wiem jak to się stało, ale nie widziałem tego przepalenia (kiepski monitor? raczej nie).
Wniosek z tego taki, że nie należy dodawać zdjęć następnego dnia po zrobieniu, o czym pisało wielu doświadczonych forumowiczów. No i oczywiście jestem (niestety) jako autor mocno nieobiektywny w ocenie własnych zdjęć. Widać wiele nauki mnie czeka, nie tylko robienia zdjęć.
Zdjęcie w oryginale, kadrowane i ostrzone było na łabądka. W trakcie obróbki wykadrowałem/wyciąłem jak widać (główny plan nieostre postacie/kajaki). Chyba faktycznie nietrafione ostrzenie/wycinanie.
Co sądzą pozostali?
PS Mazury polecam w ciemno. Tutaj okolice Krutyni.
ale!!!
UWAGA na kleszcze. Jednego złapałem, a właściwie on mnie!
.
Pozdrawiam i życzę udanego urlopu.
No to fajnie ale jeszcze cały miesiac do wyjazdu![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Foty? Zdecydowanie najlepsza ta sepia z olka z panem w cieniu w roli glownej
a teraz troche OT
Labadek po prostu wprost z PerwollaA co do odleglosci od ludzi, to raczej dystatnsu nie trzymaja. Mi w zeszlym roku prawie na kajak wszedl, agresywny byl i generalnie jak by cos z psycha mial nie tak
Co do kleszczy to juz chyba kilkanascie w swoim zyciu mialem. Jak narazie wciaz zipie, ale slyszalem, ze z ta choroba mozna troche lat przezyc i odczuc jej skutki zupelnie nagle![]()
hehe, właśnie- z Perwollato te łabędzie, kaczki dziwne :P raz jak chciałam robić zjdęcia nim to uciekały a te tak "łażą: blisko
......... no właśnie tam pewnie kleszczy pełno komarów ...
ale może fajnie będzie
na żagle jade to w wodzie może ich troche mniej
![]()
Fajne kociakiale pasowało by wyostrzyć troche
![]()
Ostrość niestety uciekła Ci nieco na rurki. Pamiętaj, aby w takich ujęciach "ustawiać" kota w "mocnym punkcie". Tutaj są zbyt centralnie, przez co wzrok pada najpierw na rury, potem na kota.
Za to kadr z łabędziem jest naprawdę bardzo dobry. Zdjęcie możesz w prosty sposób spróbować skorygować (chodzi o przepał piór), jeśli masz do dyspozycji RAW.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA