Strona 7 z 75 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 743

Wątek: Ostatnio zrobiłem zdjęcie, które mi się podoba

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski Zobacz posta
    Właściwie oba zdjęcia przedstawiaja samotność, przynajmniej ja tak to widzę.
    O, to to to, jak rane, upiję się ze szczęścia, bo o to mi na tych fotach chodziło, tak to widziałem, gdy je robiłem. Rane, Tadeusz, serdeczne podziękowania. No naprawdę, wniebowzięty jestem.

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Twoja ostatnia seria fotek bardzo mi się podoba.Jest w nich pomysł,klimat i to co fotografia cz-b mieć powinna.Gratulacje!

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    przy zerknięciu na zamieszczone w wątku jakoś nie robi wrażenie ale ta spokojna szarość rozległego terenu i ta niema bez dawnej świetności bryła zamku jakoś mnie podkusiła i kliknęłem sobie na powiększenie a tu po lewej idzie człowiek, na śroku zamek, po prawej droga i z tymi z początku nie widocznymi szczególami zaczęło wszysto nabierać sensu i nadawać nastrojowy ton który zmusza zresztą każdego z nas do innej interpretacji. Kadr 13 na tym przegrodzonym pagórku stojący człowiek i pustka wokół jak dla mnie ponownie kadr wobec którego nie można przejść bez choćby chwili refleksji.
    pozdrawiam Wiejo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wujek.samo.h
    Mieszka w
    Lublin, Poland, Poland
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    12, 13 - foty miały nazywać się "samotność" - to pięknie to ująłeś. Klimat!!
    MK

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wiejo Zobacz posta
    ...bryła zamku jakoś mnie podkusiła i kliknęłem sobie na powiększenie a tu po lewej idzie człowiek, na śroku zamek, po prawej droga i z tymi z początku nie widocznymi szczególami zaczęło wszysto nabierać sensu i nadawać nastrojowy ton który zmusza zresztą każdego z nas do innej interpretacji.
    Dokładnie, dobrze je obejrzeć w powiększeniu, dużo zyskują. Niestety, trzeba się sporo naklikać żeby dojść do tego właściwego powiększenia (albo ja coś źle robię).
    12. i 13. bardzo mi się podobają. Na 12. - pustka, na 13. ładna kompozycja.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    13 - bardzo fajne. Jest w nim coś przyciągającego uwagę. Z resztą 12, mimo, że kadr stosunkowo pusty również na chwilę zatrzymuje, choćby po to by się zastanowić co autor miał na myśli. Jednak 13 wypada zdecydowanie lepiej.

Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    O, kochani, dzięki za komentarze; naprawdę je sobie cenię, szczególnie, że przypomniały mi one, co naprawdę chciałem pokazać na tych zdjęciach Serio mówię...

Co do powiększeń: na laptoku mam rozdzielczość tysiąc dziewięćset coś na tysiąc coś i zasadniczo nie ma problemu, żebym wklejał obrazki w rozdzielczości 900x600 (900x900), bo takie umieszczam na flickrze i takie mieszczą mi się ładnie na ekranie. Jeśli taka jest wola ludu - możemy się tak umówić; niemniej, wydawało mi się, że mniejsze obrazki, mimo, że mają mniej szczegółów, łatwiej oglądać w mniejszych rozdzielczościach.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Dla mnie rzondzi ostatnia fota (z ludzikiem). Przedostatnia nie.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Dla mnie rzondzi ostatnia fota (z ludzikiem). Przedostatnia nie.
    To nie ludzik.

To moja żona.

Tak czy siak, idziemy dalej. Miałem przerwę w skanowaniu, ale wracam. Tym razem fragment zamku w Edynburgu, Bessa R, Color Skopar 35mm, HP5+, R09.

14.

The spin sur Flickr : partage de photos !@@AMEPARAM@@http://farm4.static.flickr.com/3142/2556005481_842bfe0b99_m.jpg@@AMEPARAM@@2556005481@ @AMEPARAM@@842bfe0b99

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar radlakos
    Mieszka w
    Breslau
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    zacna fota, zacny sprzęt
    ładny rytm. Podoba mi si podejście, między innymi Dżemskiego , do fotografii analogowej tzn - analog to analog- nie czyścimy paproszków podczas skanowania. Jednakże przy tej fotografii paprochy mi przeszkadzają- podajesz na tacy piękny, syntetyczny, czysty kadr, rewelacyjne szarości, które psują brudy i syfy ( małe bo małe ale są )
    pozdrawiam Tomek

CO ZA DUŻO, TO ZA WIELE
    www.monidlostudio.pl
    http://radlakos.blogspot.com/