Pierwsza odsłona MZ najlepsza.
Pierwsza odsłona MZ najlepsza.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Być możeChcę zaznaczyć tylko dwie rzeczy:
* do odbitek pójdą te i jeszcze parę
* tytuł wątku zobowiązujeZałączam tu knoty, nie przeczę, niemniej są ta knoty, które mi się podobają
Staram się Wam oszczędzić oglądania złych zdjęć, których robię dziesiątki.
To jedziemy dalej.
12.
Tantallon Castle Folly sur Flickr : partage de photos !@@AMEPARAM@@http://farm3.static.flickr.com/2371/2479205668_0b46f411da_m.jpg@@AMEPARAM@@2479205668@ @AMEPARAM@@0b46f411da
Szkocja, resztki zamku, nazwy którego nie pamiętam. Ale mogę sobie przypomnieć, gdzieś tu była mapa. Kiedyś
OM-2n, Zuiko 28mm, filtr pomarańczowy. Agfa APX 100, R09 1+40.
To zdjęcie "rzondzi"Bardzo podoba mi się to, że w każdym elemencie zdjęcia widać jakąś formę. No i ten ludek, który jest niby tylko akcentem, ale sprawia, że zdjęcie jest ciekawsze, niż bez niego. Ładnie wyszło z tym filtrem pomarańczowym.
dla mnie jest takie hmmmmmm, własnie jakie ? nijakie ?.
było sobie życie
@suchar:
@fotomic: takie miało być, pusto, centralnie. Mi się skojarzyła z Mystem, nie wiedzieć czemu, ta scena, jak ją zobaczyłem. Takie surrealistyczne trochę miało wyjść, pewno nie do końca mi się to udało osiągnąć.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
13.
http://flickr.com/photos/grouchysmurf/2480445692/
Parametry, jak w 12-tce, ale, o ile mnie pamieć nie myli, obiektyw to Zuiko 50/1.8, z porańczowym filtrem.
Ostatnio edytowane przez Smerf Maruda ; 10.05.08 o 13:40 Powód: Automatyczne scalenie postów
Spojrzałem raz jeszcze i moim zdaniem to zdjęcie jest świetne
A kolejne? To mnie jakoś mniej przekonuje. Może muszę je jeszcze trochę pooglądać, ale jakoś na razie mnie nie zatrzymuje.
Próbowałem sobie przypomnieć, z jakim zdjęciem mi się kojarz numer 12 i już wiem. Z tym KoudelkiTakie skojarzenie. Niby inne, ale pod pewnym względem podobne.
Ostatnio edytowane przez suchar ; 10.05.08 o 16:34 Powód: Automatyczne scalenie postów
Chyba URL-a zapomniałeś wstawić, suchar
I jeszcze, tak mnie naszła myśl: jak to jest, że mi podobają się zdjęcia (mojego autorstwa), które nikomu - albo prawie nikomu - poza mną się nie podobają? Ktoś z Was też tak ma?
Ostatnio edytowane przez Smerf Maruda ; 10.05.08 o 16:32 Powód: Automatyczne scalenie postów
Aaa, racja, już poprawiłem
Ja też tak czasem mam. Czasem wiąże mnie ze zdjęciem silny związek emocjonalny, a czasem po prostu mi się podoba, jakby na przekór innym. Ale ostatnio nie mam dobrego pomysłu na zdjęcia, a prawie każdy, jaki mi przychodzi do głowy, albo mi się nie podoba, albo jak już się podoba, to jest niewykonalny :/ A jak już się za coś zabiorę, to nie wychodzi :/
Smerf M.,
Obie fotki mi się podobają. Chciałbym je pokontemplować w dużym formacie.
Wtedy na pierwszym zagrałaby faktura tej pustej łąki wokół samotnej, prostej, surowej budowli oraz wszystkie drobne niuanse świateł na niej, tony na niebie, itd.
Oko stale i stale wędruje na tę samotną bryłę, w ten sposób powstaje pewne niedopowiedzenie, zagadkowość, które wyrasta ponad kompozycyjne znaczenie budowli dla zdjęcia.
Na drugim podoba mi się zestawienie postaci, któraz wspięła się na wzgórze, a przed nią pewnie szeroki widok z drogą będącą rozmytym sladem wędrówki oraz płotem dodającym rytmu, tworzącym czas. Płot opowiada o spacerze, jest znakomitym zapisem wejścia i czekającego zejścia tam w oddali.
Właściwie oba zdjęcia przedstawiaja samotność, przynajmniej ja tak to widzę.
Podobają mi się głębokie cienie na obu fotkach - są wyrobione.
Pzdr, TJ