Pozwolisz, że i ja wrzucę tutaj zaskrońca. Nie pamiętam czy go już pokazywałem, bo był focony tuż przed moją chorobą. To był popołudniowy spacer z moją Marysią.
Powiem tak - strasznie się darła jak "to coś" ruszyło się jej między nogami
Pozwolisz, że i ja wrzucę tutaj zaskrońca. Nie pamiętam czy go już pokazywałem, bo był focony tuż przed moją chorobą. To był popołudniowy spacer z moją Marysią.
Powiem tak - strasznie się darła jak "to coś" ruszyło się jej między nogami
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Witam ponownie.
Jakiś czas temu zakupiłem fotopułapkę SG520. Jakość filmów nie była priorytetem w wyborze lecz kompaktowość i zasilanie zwykłymi paluszkami, dlatego wybór padł właśnie na to urządzenie. Chciałem mieć możliwość sprawdzania terenu pod kontem obecności zwierzyny jaka może się w danym miejscu pojawić. Poniżej prezentuję filmik do oglądnięcia. Chciałem wrzucić więcej ale coś nie wchodzi.
No i fajnie wyszło,![]()
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Wątek umiera a był taki piiękny.
.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Dawno nic nie wrzucałem. Nawet nie wiem czy jeszcze mogę to robić jako innosystemowiec.
Fotopułapka dalej działa. Pojawiła się rodzinka jenotów ale nie wiem czy jeszcze wszystkie żyją. Na jednym z nagrań było słychać strzał. Od tego czasu nie widziałem ich razem, jedynie pojedyncze sztuki. Borsuki też się pojawiły i żyją w tym samym miejscu co jenoty. Niestety niedługo zacznie się sezon polowań i najprawdopodobnie podzielą losy tych z poprzednicz nagrań. Bardzo mnie to smuci.
Kilka moich zdjęć z tego roku:
Zaskroniec
Lis
Jeleń
Nornica ruda (chyba)
Robaki i astronomia: https://www.instagram.com/bugsandastronomy/
Fajne foty. Dobrze, że odwiedziłeś wątek. Nornica super. Bardziej obstawiałbym, że to nornik bury ale głowy nie dam![]()
Miałem dziś krótką sesję z norką amerykańską, chyba młody osobnik, kręcił się koło mnie z 2-3 minuty...
Norka amerykańska
Portretowo
Zamiast robić foty było łapać szkodnika...
I powstaje problem co z nim zrobić po ewentualnym złapaniu... Ubić - można to uznać za znęcanie się nad zwierzęciem, wypuścić - to nadal będzie mordował małe ptaszki, oddać do hodowli zwierząt futerkowych - to tam go ubiją, często w niehumanitarny sposób... Nie widzę dobrego wyjścia z takiej sytuacji.
A mordka szkodnika całkiem sympatyczna![]()
Ostatnio edytowane przez wyszomir ; 15.09.24 o 22:18
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)