.
Po wizycie u fryzjera....
1944
.
.
Po wizycie u fryzjera....
1944
.
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
O bajko ty moja - cudo![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dzięki za komentarz! Ja się rozwijam w dwie strony - z jednej lekki sprzęt do noszenia ze sobą, z drugiej - do robienia zdjęć ptaków blisko domu długi obiektyw który zapewni mi możliwość robienia zdjęć z odległości nie płoszącej modeli a może być ciężki gdyż z założenia nie będę go daleko nosił.
Samica kopciuszka:
1945.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
1944 - rzeczywiście śliczne fryzurki te perkozy mają. Tylko - dlaczego im fryzjer głów nie wysuszył?
A tak na poważnie - zastanawiam się skąd takie nietypowe nastroszenie pierza - w dawnych czasach wielokrotnie obserwowałem wynurzające się po nurkowaniu perkozy i takich fryzur nie pamiętam. Może woda w tym zbiorniku była zanieczyszczona jakimś detergentem który uszkodził naturalną powłokę tłuszczową piór i spowodował konieczność ich nastroszenia w celu wysuszenia? Słyszałem że dla ptaków wodnych takie zanieczyszczenie detergentem jest bardzo niebezpieczne gdyż przemoczone pióra nie stanowią izolacji termicznej.
Ostatnio edytowane przez wyszomir ; 12.07.24 o 22:27
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
@wyszomir - a może to są maluchy ?
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Niestety Holandia... tfuuu Niderlandy to końcowe fragmenty rzek płynących przez uprzemysłowioną Europę.
Zdjęcie robione było na polderach przy rzece Lek w Kinderdijk. Co jest w tej wodzie, nie wiem. I nie wszedłbym do niej.
No chyba że to sprawka planktonu. Właśnie zakwitł i wielu miejscach woda wyglądała jak zielona zupa z kożuchem .
Kopciuszek fajnie cykniety. Trochę bym przekadrowal bardziej w prawo.
Dzięki za komentarz!
Modraszka:
1946.
1947.
Pozdrawiam!
Pierwsze zdjęcie świetne.
Zastanawiałem się czy może ciut ciaśniej,,,
Modraszka kolorowa akuratnie, balansująca swobodnie.
TJ
Pozdrawiam!