Strona 185 z 271 PierwszyPierwszy ... 85135175183184185186187195235 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.841 do 1.850 z 2707

Wątek: Przyszłość m4/3

Mieszka w
    ETM
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Czyli ceną kluczową jest 5000zł albo jakieś 1100 € czy $
    OM-D E-M10 Mark II + lumix g25 1.7, ED 14‑150mm F4‑5.6 II, xiaoyi 42,5 1,8. / smartfonem już nie focę

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    W Polsce będzie prawie w cenie E-M1 III dopóki tego nie wyprzedadzą.
    .

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez August68 Zobacz posta
    Czyli dając "plastik-fantastik" zaoszczędzili... i spierniczyli sprawę.
    Nie zrobili tego dla oszczędności, tylko celowo wypuścili gorszy produkt, żeby nie kanibalizował modeli z wyższej półki.

Cytat Zamieszczone przez dcs Zobacz posta
    E-M1 III ma AF fazowy w wideo, którego nie ma w E-M5 III.
    Skąd ta informacja?

Cytat Zamieszczone przez pstrykacz_smartfonowy Zobacz posta
    Zastanawia mnie skąd myślenie, że matryca będzie stara.
    Cytat Zamieszczone przez Roberto73 Zobacz posta
    Matryca będzie ta sama co w OM1 , to oczywiste.
    Gdyby matryca była nowa, to by się chwalili szybkością i autofocusem w broszurze, która wyciekła. Może nawet sami by zapowiedzieli pojawienie się kolejnego WOW aparatu. Nie chwalą się, a to dlatego, jak przypuszczam, że nie mają czym.

Obawiam się, że popełniacie wszyscy błąd, traktując OM-5 jako nowy model. Ja jestem w stanie postawić pieniądze na to, że po prostu skończyła im się licencja na używanie marki Olympus i teraz OMDS nie może ot tak sobie doprodukować E-M5 III. Wpadli więc na genialny pomysł, że przy okazji rebrandingu przypudrują nieco stary model dodając trochę lepszy firmware, może nowszy procesor i baterię, całą resztę pozostawiając bez zmian.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Skąd ta informacja?
    Mirrorlesscomparison pisze, że przed firmware 3.0 E-M1 II używał tylko wykrywania kontrastu w trybie filmowania.

Mieszka w
    Olkusz
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Tak to czytam - powyższe i dochodzę do wniosku że jak miałbym teraz kupować to
    G9 - za ok 4800 zł
    +1
    Fotografuję em5.2 i zamierzam przy nim zostać do jego śmierci ale ostatnio z nudów bawiłem się rawami z różnych puszek m43 i porównywałem specyfikacje aparatów, no i G9 w kategorii cena/możliwości moim zdaniem obecnie wypada najlepiej. Gdybym teraz kupował aparat to pewnie przełknąłbym żabę w postaci jego rozmiarów a na nową piątkę od Olka nawet bym nie spojrzał

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Podziwiam wiarę kolegów w przyszłość systemu, a przecież OMDS kupił tylko produkcję i magazyny. Pewnie do oporu wykorzystają jeszcze olkowe opracowania i będą się zwijać...
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Daj im jeszcze wprowadzić 90mm Macro.

Mieszka w
    Olkusz
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Po pierwsze jakieś R&D nadal mają, a przynajmniej tak twierdzą w ostatnim wywiadzie. Po drugie nawet jak OMD i Panasonic przestaną produkować aparaty m43 to to co jest na rynku nagle nie przestanie robić zdjęć

Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez m_a_g Zobacz posta
    Ja się zastanawiam kto przy zdrowych zmysłach przykręca E-M5 do statywu. Mam ten aparat i kupiłem go ze względu na mały rozmiar - to jego jedyna zaleta w porównaniu z innymi aparatami w tej cenie - gdybym miał do niego nosić statyw to wyrzuciłbym ten aparat do kosza....
    Oj kolego troszkę pojechałeś.
    Jeśli miałbym robić zdjęcia w słabym świetle np o poranku, wolałbym z małego choćby mini statywu robić zdjęcia na niskim ISO ale z dłuższym czasem, niż z ręki na wyższym czasie. Mam taką dziwną fobię, nawet jak robie fotki lepszymi puszkami.

A już odnośnie mocowania statywu...
    No cóż nie powinno być żadnej taryfy ulgowej dla OM. To jest bubel dziesięciolecia. Podobnym knyflem popisało się Sony w A7 I, gdzie mocowanie bagnetu było zrobione podobnie jak te tu statywowe, i cięższe obiektywy powodowały ich "obwis". A sam obiektyw można było kiwać ręką dul/góra/prawo /lewo.

Jeśli nie zrobią akcji serwisowej, a raczej nie zrobią, sprzedaż takiego szrota powinna spaść niemal do zera.
    A jeśli ze strony klientów reakcji nie będzie. Skończy się na gadaniu. Cóż.... kolejne bodyod OM będzie miało jeszcze cieńsze, słabsze obudowy i mocowania... I może nawet będzie w środku jakiś sensor....

Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.

Mieszka w
    ETM
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Obawiam się, że popełniacie wszyscy błąd, traktując OM-5 jako nowy model. Ja jestem w stanie postawić pieniądze na to, że po prostu skończyła im się licencja na używanie marki Olympus i teraz OMDS nie może ot tak sobie doprodukować E-M5 III. Wpadli więc na genialny pomysł, że przy okazji rebrandingu przypudrują nieco stary model dodając trochę lepszy firmware, może nowszy procesor i baterię, całą resztę pozostawiając bez zmian.
    Niestety możesz mieć rację. Wtedy om5 będzie jeszcze mniej sprzedawalny, bo mając wady jakościowe (obudowa) postęp "technologiczny" będzie zbyt mało konkurencyjny rynkowo.
    OM-D E-M10 Mark II + lumix g25 1.7, ED 14‑150mm F4‑5.6 II, xiaoyi 42,5 1,8. / smartfonem już nie focę