Czyli ceną kluczową jest 5000zł albo jakieś 1100 € czy $
Czyli ceną kluczową jest 5000zł albo jakieś 1100 € czy $
OM-D E-M10 Mark II + lumix g25 1.7, ED 14‑150mm F4‑5.6 II, xiaoyi 42,5 1,8. / smartfonem już nie focę
W Polsce będzie prawie w cenie E-M1 III dopóki tego nie wyprzedadzą.
.
Nie zrobili tego dla oszczędności, tylko celowo wypuścili gorszy produkt, żeby nie kanibalizował modeli z wyższej półki.
Skąd ta informacja?
Gdyby matryca była nowa, to by się chwalili szybkością i autofocusem w broszurze, która wyciekła. Może nawet sami by zapowiedzieli pojawienie się kolejnego WOW aparatu. Nie chwalą się, a to dlatego, jak przypuszczam, że nie mają czym.
Obawiam się, że popełniacie wszyscy błąd, traktując OM-5 jako nowy model. Ja jestem w stanie postawić pieniądze na to, że po prostu skończyła im się licencja na używanie marki Olympus i teraz OMDS nie może ot tak sobie doprodukować E-M5 III. Wpadli więc na genialny pomysł, że przy okazji rebrandingu przypudrują nieco stary model dodając trochę lepszy firmware, może nowszy procesor i baterię, całą resztę pozostawiając bez zmian.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
+1
Fotografuję em5.2 i zamierzam przy nim zostać do jego śmierci ale ostatnio z nudów bawiłem się rawami z różnych puszek m43 i porównywałem specyfikacje aparatów, no i G9 w kategorii cena/możliwości moim zdaniem obecnie wypada najlepiej. Gdybym teraz kupował aparat to pewnie przełknąłbym żabę w postaci jego rozmiarów a na nową piątkę od Olka nawet bym nie spojrzał![]()
Podziwiam wiarę kolegów w przyszłość systemu, a przecież OMDS kupił tylko produkcję i magazyny. Pewnie do oporu wykorzystają jeszcze olkowe opracowania i będą się zwijać...![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Daj im jeszcze wprowadzić 90mm Macro.
Po pierwsze jakieś R&D nadal mają, a przynajmniej tak twierdzą w ostatnim wywiadzie. Po drugie nawet jak OMD i Panasonic przestaną produkować aparaty m43 to to co jest na rynku nagle nie przestanie robić zdjęć![]()
Oj kolego troszkę pojechałeś.
Jeśli miałbym robić zdjęcia w słabym świetle np o poranku, wolałbym z małego choćby mini statywu robić zdjęcia na niskim ISO ale z dłuższym czasem, niż z ręki na wyższym czasie. Mam taką dziwną fobię, nawet jak robie fotki lepszymi puszkami.
A już odnośnie mocowania statywu...
No cóż nie powinno być żadnej taryfy ulgowej dla OM. To jest bubel dziesięciolecia. Podobnym knyflem popisało się Sony w A7 I, gdzie mocowanie bagnetu było zrobione podobnie jak te tu statywowe, i cięższe obiektywy powodowały ich "obwis". A sam obiektyw można było kiwać ręką dul/góra/prawo /lewo.
Jeśli nie zrobią akcji serwisowej, a raczej nie zrobią, sprzedaż takiego szrota powinna spaść niemal do zera.
A jeśli ze strony klientów reakcji nie będzie. Skończy się na gadaniu. Cóż.... kolejne bodyod OM będzie miało jeszcze cieńsze, słabsze obudowy i mocowania... I może nawet będzie w środku jakiś sensor....![]()
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
OM-D E-M10 Mark II + lumix g25 1.7, ED 14‑150mm F4‑5.6 II, xiaoyi 42,5 1,8. / smartfonem już nie focę