Strona 71 z 100 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 993

Wątek: Pierwszy flagowiec od OM - bis

Mieszka w
    ETM
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    Poczytaj na stronie mirrorlesscomparison. Masz link wrzucony choćby przez Canimo. Jak poczytasz na tej stronie to są tam porównania tych modeli. Dodatkowo masz też porównania aparatów innych producentów. Google translator też dobrze tłumaczy tę stronę.
    OM-D E-M10 Mark II + lumix g25 1.7, ED 14‑150mm F4‑5.6 II, xiaoyi 42,5 1,8. / smartfonem już nie focę

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    dzięki, ale chyba nie zrozumiałeś mojego zapytania ? mam chyba cały net przeczytany na ten temat chcę poznać opinie ludzi którzy nie są "powiązani" i mają / mieli możliwość porównania.
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Ja mam takie porównanie, że za każdym razem jak próbowałem zrobić zdjęcie ptaka w locie innym aparatem, to skuteczność miałem na poziomie 0%. A jak wziąłem OM-1, to miałem 70%. Czyli jak ktoś nie umie, to o OM-1 zrobi to za niego…
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ja mam takie porównanie, że za każdym razem jak próbowałem zrobić zdjęcie ptaka w locie innym aparatem, to skuteczność miałem na poziomie 0%. A jak wziąłem OM-1, to miałem 70%. Czyli jak ktoś nie umie, to o OM-1 zrobi to za niego…
    z jakim szkłem podpiętym ? 300/4 ? czy jakiś zoom ?

Mieszka w
    ETM
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    dzięki, ale chyba nie zrozumiałeś mojego zapytania ? mam chyba cały net przeczytany na ten temat chcę poznać opinie ludzi którzy nie są "powiązani" i mają / mieli możliwość porównania.
    Ależ doskonale zrozumiałem. Mathieu i Heather są z kimś powiązani? Tak, a z kim?
    Dla mnie oni robią testy w oparciu o własne potrzeby i dlatego porównują całą gamę aparatów. Więc ich testy są w stanie podpowiedzieć coś o aparatach i ich możliwościach fotograficznych. W polskim necie mamy klakierów, a tu na forum ludzie często jeszcze nie ogarnęli tego nowego aparatu.
    Ewentualnie testy i przemyślenia Roba Treka na yt o tym aparacie.
    OM-D E-M10 Mark II + lumix g25 1.7, ED 14‑150mm F4‑5.6 II, xiaoyi 42,5 1,8. / smartfonem już nie focę

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    z jakim szkłem podpiętym ? 300/4 ? czy jakiś zoom ?
    Niestety miałem tylko 40-150, więc ptaki zajmowały niewielki fragment kadru. Mimo to AF je łapał bez problemu. Z dłuższym obiektywem to już w ogóle byłaby bułka z masłem. Martwisz się tylko o to, żeby nadążyć z panoramowaniem, a ostrość ustawia się sama.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pstrykacz_smartfonowy Zobacz posta
    Ależ doskonale zrozumiałem. Mathieu i Heather są z kimś powiązani? Tak, a z kim?
    Dla mnie oni robią testy w oparciu o własne potrzeby i dlatego porównują całą gamę aparatów. Więc ich testy są w stanie podpowiedzieć coś o aparatach i ich możliwościach fotograficznych. W polskim necie mamy klakierów, a tu na forum ludzie często jeszcze nie ogarnęli tego nowego aparatu.
    Ewentualnie testy i przemyślenia Roba Treka na yt o tym aparacie.
    ok, wytłumaczę najprościej jak mogę - interesują mnie opinie ludzi którzy zapłacili własnymi pieniędzmi za aparat, nie tych którzy dostali aparat do testów za free

Mieszka w
    ETM
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    To nie istnieją takie testy. Albo masz do czynienia z ambasadorami - często dany zestaw wykorzystują do fragmentu użytkowania; przedstawiciele producenta - tu masz opinię producenta o aparacie; regionalni multidystrybutorzy - często ich testy są pobieżne; okazjonalni testerzy - dostają testy na kilka, kilkanaście dni - co zazwyczaj niekoniecznie oznacza dobre posługiwanie się otrzymanymi technologiami. Na testy zwykłych użytkowników trzeba poczekać jakieś pół roku aby ludzie mogli kupić, nauczyć się, poznać technologię, wyłapać błędy. Podsumowując - dla mnie albo mirrorlesscomparison - podają jakich ustaiweń używają/polecają używać w danych zestawach albo powiedzmy smallsensorphotography Tomasa Stirra. Rob Trek nie jest dobry w ptaki, Robin Wong nie testował OM1,co jeszcze... może MikeLaneFRPS na yt. Nawet nasz kolega forumowy szykujące recenzję tylko liznął w teście tej techologii. Bo w którymś momencie możesz wykluczyć ambasadorów którzy są ambasadorami, bo mimo korzyści dostępowo/testowo-cenowych pracują na danym systemie. Ograniczając tak kryteria to może i paru rodaków byś znalazł w zastosowaniach których planujesz potencjalnie używać danych zestawów. Bo nawet forumowy M_A_G pracuje na różnych zestawach w zależności co tam sobie wymyśli ku lepszej użyteczności.

Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Bardzo mnie zaintrygowała Twoja wypowiedź... Nie dość że przypomina zwrot z reklamowego spotu, to jest dla mnie tak nieprawdopodobny, że aż niemożliwy.
    Sądzę tak na podstawie swoich doświadczeń z fotografowania ptaków Aparatami Nikon D500 Panasonic G 70.
    Ponoć D500 to jedna z lepszych puszek do takiej fotografii. Ale nie pamiętam, żeby leciwy G70 odstawał aż tak bardzo od D500, Mimo że pomiędzy tymi puszkami jest spora różnica.
    Więc skąd tak duża różnica pomiędzy niemal bliźniaczymi puszkami z tej samej... i nie tej samej firmy.?

Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Siła reputacji
    190
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    Bardzo mnie zaintrygowała Twoja wypowiedź... Nie dość że przypomina zwrot z reklamowego spotu, to jest dla mnie tak nieprawdopodobny, że aż niemożliwy.
    Sądzę tak na podstawie swoich doświadczeń z fotografowania ptaków Aparatami Nikon D500 Panasonic G 70.
    Ponoć D500 to jedna z lepszych puszek do takiej fotografii. Ale nie pamiętam, żeby leciwy G70 odstawał aż tak bardzo od D500, Mimo że pomiędzy tymi puszkami jest spora różnica.
    Więc skąd tak duża różnica pomiędzy niemal bliźniaczymi puszkami z tej samej... i nie tej samej firmy.?
    Pewnie tak jak z dziećmi tych samych rodziców, często mają różne cechy.
    Najważniejsza jest historia.
    "Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid