Strona 21 z 100 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 993

Wątek: Pierwszy flagowiec od OM - bis

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria

Obwód podwójnego wzmocnienia przełącza się na ISO 1000.

Niezależnie od rozmiaru czujnika, w przypadku pikseli tego rozmiaru głębia bitowa musi zostać zwiększona z 12 do 14, aby uzyskać znaczną poprawę.
    https://asobinet-com.translate.goog/..._x_tr_pto=wapp

OM SYSTEM OM-1 to pierwszy bezlusterkowiec w systemie Mikro Cztery Trzecie wyposażony w matrycę CMOS typu stacked. Jest kompatybilny z czteropikselowym systemem AF opartym na różnicy faz i podobno jest wyposażony w czujnik obrazu z prawie 80 milionami pikseli. Chociaż typ podświetlany od tyłu ma lepszą zdolność zbierania światła, wydaje się, że każdy piksel jest bardzo mały. Przynajmniej w metodzie testowej Photons to Photos wydaje się, że nie ma dużej różnicy w wydajności w porównaniu z 20-megapikselową matrycą używaną w konwencjonalnych aparatach Mikro Cztery Trzecie, takich jak E-M1 Mark III (w zakresie dynamicznym i czułości ISO przy słabym oświetleniu). . RAW to także „12-bitowa kompresja bezstratna”, jak poprzednio.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Czyli kapiszon

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Dzięki
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria
    buahahaha , no to faktycznie wielkie WOW . Porównuję piksel w piksel z G9 i jeśli jest jakaś róznica , to naprawdę kosmetyczna . Nic tylko lecieć i wykładać 10 patoli na micro poprawę , którą właściwie zniwelować można w obróbce suwakiem w takim topazie. Nieźle nadmuchali widzę

Awatar m_a_g
    Mieszka w
    To tu to tam :)
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Roberto73 Zobacz posta
    buahahaha , no to faktycznie wielkie WOW . Porównuję piksel w piksel z G9 i jeśli jest jakaś róznica , to naprawdę kosmetyczna . Nic tylko lecieć i wykładać 10 patoli na micro poprawę , którą właściwie zniwelować można w obróbce suwakiem w takim topazie. Nieźle nadmuchali widzę
    Po pół godzinie wpatrywania się w te obrazki mam identyczne odczucia. Nie wiem czy jest jakaś różnica, pomiędzy OM-1 i G9, ja jej nie widzę. Porównywałem też obrazki z M1X, to samo...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Jest różnica w ciemnych partiach na wysokich czułościach, wyraźnie mniej niebieskiego szumu. No i spora różnica w silniku JPEG.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb