Strona 27 z 73 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 723

Wątek: Zdjęcia m_a_g_iczne ;-)

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    Zwierzęta mają instynkt jeśli chodzi o odżywianie się i nie chcą jeść "pustego"zatrutego pożywienie, jeśli jest dostępne to pełnowartościowe.
    coś na poparcie tych słów ? bo większej "głupoty" nie słyszałem zdobywanie pożywienia to ogromny wydatek energetyczny, "łatwe jedzenie" jest lepsze niż to zdobywane z trudem, w okresie letnim chyba bardziej chodzi o preferencje żywieniowe danego gatunku, trzeba lepiej dobierać karmę
    Ostatnio edytowane przez viruuss ; 11.07.21 o 10:19
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Drogi @viruuss ie. Ja wiem, że jesteś najmądrzejszy na tym portalu, a może i na całym świecie. Posiadasz wiedzę absolutną i na każdy temat. Myślę że musi być dla ciebie bardzo niekomfortowe i stresujące przywoływanie do porządku takich zgubionych nieświadomych rzeczywistości ignorantów jak ja.
    Bardzo czuję się zakłopotany sytuacją, w której musisz tracić swój cenny czas na tak przyziemne i prozaiczne rzeczy. I to wszystko przeze mnie. Ale wstyd.....
    Po zastanowieniu się, uważam że najlepszym rozwiązaniem dla ciebie będzie dodanie mnie do ignorowanych . Ty nie będziesz musiał czytać więcej moich ponoć błędnych wynurzeń, a ja nie będę się stresował, że zakłócam twój spokój ducha i i poczucie komfortu.

I na koniec jeśli mógłbyś, to bardzo proszę nie komentuj więcej moich wpisów. Oczywiście jeśli był byś tak łaskaw.
    Ostatnio edytowane przez paparapa ; 11.07.21 o 13:05

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    Drogi @viruuss ie. Ja wiem, że jesteś najmądrzejszy na tym portalu, a może i na całym świecie. Posiadasz wiedzę absolutną i na każdy temat. Myślę że musi być dla ciebie bardzo niekomfortowe i stresujące przywoływanie do porządku takich zgubionych nieświadomych rzeczywistości ignorantów jak ja.
    Bardzo czuję się zakłopotany sytuacją, w której musisz tracić swój cenny czas na tak przyziemne i prozaiczne rzeczy. I to wszystko przeze mnie. Ale wstyd.....
    Po zastanowieniu się, uważam że najlepszym rozwiązaniem dla ciebie będzie dodanie mnie do ignorowanych . Ty nie będziesz musiał czytać więcej moich ponoć błędnych wynurzeń, a ja nie będę się stresował, że zakłócam twój spokój ducha i i poczucie komfortu.

I na koniec jeśli mógłbyś, to bardzo proszę nie komentuj więcej moich wpisów. Oczywiście jeśli był byś tak łaskaw.
    bardzo merytoryczna odpowiedz na zadane pytanie, proponuję pomyśleć zanim się coś napisze i wtedy nie ma problemu, wycieczki osobiste sobie odpuść , ponawiam pytanie - jakieś dowody na poparcie napisanych słów ?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Podpierając się statusem zielonego nicka... ->
    Panowie, bardzo proszę o spokój. Ja jestem oazą spokoju, ale jak wpadnie apz... (dobry glina i zły glina )
    Odpowiadając nie wprost:
    moja Jagna nie tknie się żadnej szynki ze sklepu: babuni, chłopska, z liściem, okopcona itd....... można wymieniać w nieskończoność.
    moja Jagna zeżre każdą szynkę zrobioną domowym sposobem przeze mnie, Marysię lub rodzinę.
    moja Jagna nie lubi suchej karmy - je bo musi
    moja Jagna zeżre każdą ilość gotowanej wołowiny z ryżem robionej własnym sumptem.
    Zwierzęta mają w sobie coś, że wyczuwają chemię - fosforany, antybiotyki, gmo pewnie też.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    piszesz o zwierzęciu domowym, nie daj mu michy kilka dni i zobacz czy wciągnie karmę razem z michą dzikie zwierzęta nie mają tego komfortu i pożywienie muszą zdobywać same, nie ma tutaj wiedzy tajemnej w okresie dobrobytu pożywienia jakoś w parkach pełno jest ptaków przy karmnikach, a nie powinno według was, zwierzęta nie są "głupie", kolega karmił swoje koty wystawiając miski z żarciem na tarasie, częstym gościem były dzikie lisy którym smakowała "sztuczna" kocia karma sam dokarmiam przed blokiem na trawniku jeże psią karmą, jakoś nie rezygnują z okazji "darmowego" jedzenia
    Ostatnio edytowane przez viruuss ; 11.07.21 o 15:29

Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Podpierając się statusem zielonego nicka... ->
    Panowie, bardzo proszę o spokój. Ja jestem oazą spokoju, ale jak wpadnie apz... (dobry glina i zły glina )
    Odpowiadając nie wprost:
    moja Jagna nie tknie się żadnej szynki ze sklepu: babuni, chłopska, z liściem, okopcona itd....... można wymieniać w nieskończoność.
    moja Jagna zeżre każdą szynkę zrobioną domowym sposobem przeze mnie, Marysię lub rodzinę.
    moja Jagna nie lubi suchej karmy - je bo musi
    moja Jagna zeżre każdą ilość gotowanej wołowiny z ryżem robionej własnym sumptem.
    Zwierzęta mają w sobie coś, że wyczuwają chemię - fosforany, antybiotyki, gmo pewnie też.

@Bodzip ja jestem bardo spokojny. Nie musi mi odpowiadać sposób bycia wszystkich ludzi na świecie, i mam prawo to wyrazić. Powoduje we mnie niesmak takie zachowanie i tyle.

Wracając do tematu ...
    Jak słusznie zauważyłeś zwierzęta nawet te domowe nie tykają pewnych produktów. Owszem będą to g...o jadły zimą z braku laku, ale gdy będą miały wybór nigdy tego nie ruszą.
    A dlaczego tak jest? Między innymi modyfikacja genetyczna. Glifosat, którym rolnicy zalewają swoje pola. "Produkowane" jedzenie jest pozbawione mikroelementów i witamin.
    Ma ona tyle wartości co papier toaletowy. Kup kalafior w sieciówce i sprawdź czy ma on zapach kalafiora. jaki pamiętasz z dawniejszych lat.....
    To tylko człowiek zatracił umiejętność wyczuwania czy pokarm jest dla niego dobry czy nie. Zwierzęta jeszcze nie "zgłupiały" do tego stopnia.
    Jest takie mądre powiedzonko. Stajesz się tym co jesz. I niestety to widać coraz wyraźniej.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lisiajamka1
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    416
    Moja galeria
    Foty ekstra, cały czas zaglądam i podziwiam

Awatar m_a_g
    Mieszka w
    To tu to tam :)
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    43. W końcu się udało. M1X + 300F4, ISO1600 bo jak widać na zdjęciu było ciemno i padało. Crop też nie pomógł. Ale mam nadzieję że będzie lepiej.

Awatar m_a_g
    Mieszka w
    To tu to tam :)
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    44. Ten sam gagatek kilka godzin później, inne światło, już bez deszczu, niższe ISO, inny sprzęt - G9 + PL100400

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Siła reputacji
    189
    Moja galeria
    Gratulacje, miejsce to samo, ale gagatki nie.
    Najważniejsza jest historia.
    "Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid