Strona 25 z 73 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 723

Wątek: Zdjęcia m_a_g_iczne ;-)

Awatar m_a_g
    Mieszka w
    To tu to tam :)
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    Ha ha ha test, bądź tu mądry i zgadnij jakim szkłem to zrobiłeś....
    Raczej 135 to nie jest... nie jestem przekonany że to 85mm. Waham się pomiędzy 85 a 50 mm, ze wskazaniem na 50mm.

Zapewne nie trafiłem, ale pobawić się można .
    Racje masz że ani 135mm, ani 85mm.. ale na pewno nie 50mm Sigma 105mm F1.4 tym razem.

Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez m_a_g Zobacz posta
    Racje masz że ani 135mm, ani 85mm.. ale na pewno nie 50mm Sigma 105mm F1.4 tym razem.
    Tak jak myślałem,że nie zgadnę.... 1;0 dla Ciebie.
    Zwiódł mnie umysł i odrzuciłem taka możliwość...
    Zastanawiałem się kiedyś nad tym szkłem. Gdy pojechałem do sklepu wziąłem je do ręki. Porobiłem zdjęcia przez godzinkę....Jakoś mi przeszło.
    Znacznie szybciej niż ból ręki . Trzeba nauczyć się trzymać to szkło. Ale obrazek ma fajny.
    To szkło wybitnie studyjne.
    Ja się już przyzwyczaiłem do 85mm i 135mm.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Siła reputacji
    189
    Moja galeria
    Ja o tym planie amerykańskim pierwszy raz w życiu słyszę.
    Najważniejsza jest historia.
    "Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid

Awatar m_a_g
    Mieszka w
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jkr Zobacz posta
    Ja o tym planie amerykańskim pierwszy raz w życiu słyszę.
    Człowiek się uczy całe życie, węc spokojnie
    https://www.szerokikadr.pl/poradnik/...anski-czy-inny

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Czasem trzeba się uczyć jeszcze dłużej: tu mamy zdjęcie, a tam czytamy o planie w filmie. To nie jest dokładnie to samo.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Awatar m_a_g
    Mieszka w
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Czasem trzeba się uczyć jeszcze dłużej: tu mamy zdjęcie, a tam czytamy o planie w filmie. To nie jest dokładnie to samo.
    W Twoim przypadku najwyraźniej, bo trolujesz nieziemsko. Wrzuciłem koledze pierwszy link z Google do poczytania, był akurat o filmie, ale wyjaśnia koncepcję bardzo dobrze, a Ty jak zwykle szukasz dziury w całym.
    Sprawa jest prosta: masz osobę (grupę osób) i kadrujesz od kolan powyżej głowy.
    Jeżeli naciśniesz przycisk migawki i zrobisz zdjęcie, to będziesz miał plan fotograficzny. Natomiast jeżeli naciśniesz ten guzik od wideo w aparacie, to będzie to plan filmowy.
    Plan amerykański w fotografii jest tak samo stary i tak samo popularny jak w filmie. Czy naprawdę będziemy w moim wątku ze zdjęciami dyskutować na tak teoretyczne tematy? Nie możemy w Twoim?
    Ups, przepraszam, faktycznie nie możemy, bo go nie ma

A dla kolegi @jkr, jeżeli Cię to interesuje to możesz spojrzeć jeszcze tutaj, w sensie dokładnie te same informacje które podałem w linku wcześniej, z opisem że są to plany fotograficzne lub fotograficzne i filmowe jednocześnie.

http://www.fotoin.net/podstawy/10/plan-amerykanski
    https://fotocam.pl/szkola/11-procesy...lan-pespektywa

Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    Miałem wspomnieć, że to plan amerykański ale mi z głowy wyleciało pośpiesznie pisząc posta.
    Całe szczęście że nie wspomniałeś jak się okazuje bo jeszcze i Tobie by się dostało
    Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 17.06.21 o 01:39

Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez m_a_g Zobacz posta
    W Twoim przypadku najwyraźniej, bo trolujesz nieziemsko. Wrzuciłem koledze pierwszy link z Google do poczytania, był akurat o filmie, ale wyjaśnia koncepcję bardzo dobrze, a Ty jak zwykle szukasz dziury w całym.
    Sprawa jest prosta: masz osobę (grupę osób) i kadrujesz od kolan powyżej głowy.
    Jeżeli naciśniesz przycisk migawki i zrobisz zdjęcie, to będziesz miał plan fotograficzny. Natomiast jeżeli naciśniesz ten guzik od wideo w aparacie, to będzie to plan filmowy.
    Plan amerykański w fotografii jest tak samo stary i tak samo popularny jak w filmie. Czy naprawdę będziemy w moim wątku ze zdjęciami dyskutować na tak teoretyczne tematy? Nie możemy w Twoim?
    Ups, przepraszam, faktycznie nie możemy, bo go nie ma

A dla kolegi @jkr, jeżeli Cię to interesuje to możesz spojrzeć jeszcze tutaj, w sensie dokładnie te same informacje które podałem w linku wcześniej, z opisem że są to plany fotograficzne lub fotograficzne i filmowe jednocześnie.

http://www.fotoin.net/podstawy/10/plan-amerykanski
    https://fotocam.pl/szkola/11-procesy...lan-pespektywa

Całe szczęście że nie wspomniałeś jak się okazuje bo jeszcze i Tobie by się dostało
    Tiaaaa nihil novi. Jeśli mam być szczery, to jest mi to całkowicie obojętne. Jedna połajanka mniej, jedna więcej.....
    I chyba nie należy dawać się wciągać w dyskusję z kimś kto całe zło, wszystkie błędy czy brak wiedzy widzi u wszystkich, tylko nie u siebie. Należy zadać sobie pytanie. jaką tu pełni rolę, albo chce pełnić, skoro nie ma tu swojego wątku i nie prezentuje prac?
    Sorry że piszę w Twoim wątku, o takich rzeczach.

Awatar m_a_g
    Mieszka w
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    40. Kolejny portret, jak na moje standardy "prosto z puszki"

Mieszka w
    Przed Dolinką Będkowską
    Siła reputacji
    215
    Moja galeria
    Podobne do siebie - zarys brwi, oczy linia nosa. Ładne dzieci na ładnie rozmytym tle
    "Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
    Fuji X-T3 + XZ-2

Awatar m_a_g
    Mieszka w
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez DeWuTe Zobacz posta
    Podobne do siebie - zarys brwi, oczy linia nosa. Ładne dzieci na ładnie rozmytym tle
    No podobne, w końcu bliźniaki