Jak wspomniałeś konwencja zdjęć z tego miejsca jest niezwykle trafnie dobrana.
Jak wspomniałeś konwencja zdjęć z tego miejsca jest niezwykle trafnie dobrana.
pozdrawiam Wiejo
Dzięki za odwiedziny i komentarze.
A teraz po holendersku, czyli De Rijp.
663
664
665
...
Urocze te kamieniczki nad kanałem. Do pełni tamtejszego klimatu brakuje jeszcze zacumowanych przed domen łódek.
pozdrawiam Wiejo
@Wiejo mówisz i masz
Co prawda tu mieszkają mieszczuchy, więc takie łódki jacy właściciele. Ale zawsze jakieś łódki
666
667
668
669
...
Ładne, ale wole te skandynawskie![]()
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Jak dla mnie do pełni Holenderskiego klimatu brakuje kilku facetów palących zioło nad kanałemA łódki... to kwestia wtórna
![]()
Śliczne dzięki. Ostatnie zdjęcia dopełniły mi w wyobraźni wygląd sporej części Niderlandów.
pozdrawiam Wiejo
Na holenderskiej wsi zawsze mnie fascynowała mała różnica wysokości między poziomem wody w kanale a poziomem podłogi w najbliższych domkach - zaledwie kilkadziesiąt cm. A przecież to tereny depresyjne, gdzie wodę po deszczu trzeba wypompować pod górę. A jednak dają sobie z tym radę - gdyby często im domy zalewało budowaliby je na wyższych fundamentach.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
No cóż, Holendrzy to "śledziarze" i mieszczuchy, a Norwegowie to naród Vikingów .... I ja też bardziej lubię te skandynawskie.
Wypisz wymaluj Amsterdam, jak byś to widział. Ale teraz więcej tam nad kanałami chętnych na sprzedaż, niż tych co palą .
I fakt, po ziole łódki stają się s[prawą wtórną. I chyba nie tylko łódki
Proszę bardzo i na zdrowie
To może oznaczać że zatracili instynkt samozachowawczy. Nic wszak nie jest dane na zawsze![]()
Dzisiaj znowu zarobaczywię wątek, bo dzień bez robala to....Niech każdy skończy sobie jak chce.
670
671
672
673
...
Ostatnio edytowane przez paparapa ; 13.06.21 o 21:29