Strona 34 z 59 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 587

Wątek: Olympus OM-D E-M1X

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Mi nie brakuje niczego w pierwszym em1

Awatar Hiszpan63
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    ... nawet świeżutkiej metki do lansu ??

Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Roberto73 Zobacz posta
    Najpierw powiedz czego Ci brakuje w obecnym korpusie.
    Większej ilości mp.
    Lepszej jakości ISO1600 i ISO3200. Szczególnie ISO1600.
    Dwóch slotów na karty pamięci.
    4k 30fps.

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kot Zobacz posta
    Większej ilości mp.
    Lepszej jakości ISO1600 i ISO3200. Szczególnie ISO1600.
    Dwóch slotów na karty pamięci.
    4k 30fps.
    No to zarówno iso jak i rozdzielczość stoi od lat w miejscu , różnice nowych korpusow są marginalne. Chcesz postępu w tym temacie , to niestety zmień system.

Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    No to zarówno iso jak i rozdzielczość stoi od lat w miejscu , różnice nowych korpusów są marginalne. Chcesz postępu w tym temacie , to niestety zmień system.
    Jestem tego świadomy. Dlatego premiera E-M1X mnie rozczarowała, bo nie daje w najbliższej przyszłości nadziei na poprawę tych aspektów.

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    Pytanie chyba dotyczyło mojej osoby i tego czego mi brakuje

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria
    Przez najbliższe dwa lata nie widze szans. Ewentualnie dobra optyka może to trochę poprawić, chyba , że takową już masz.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Bierz G9, zwlaszcza po tych dzisiejszych cenach. Przesiadlem sie z em1 i to jak przesiadka do innej kategorii. Jedyna wada dla mnie to rozmiar. Stad nowy kloc Olympusa zupelnie mnie nie kreci. Cos czuje, ze tylko promotorzy beda go uzywac.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Wielki nie, tylko x1,25
    Konwerter nigdy nie daje tyle, ile obiecuje. Zawsze jest jakaś strata jakości. Jeśli wierzyć wynikom optycznych, to konwerter 2x działa w połączeniu z 300/4 jak zoom cyfrowy.
    Konwertery, to produkt epoki slajdów, nie było innej możliwości zmiany kąta widzenia. W cyfrze faktyczny zysk detalu w porównaniu z zoomem cyfrowym jest zwykle umiarkowany.
    Konwertery wbudowane pewnie są lepsze od uniwersalnych, ale na pełne 1,25 w przyroście detalu nie ma co liczyć.

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

...

Nasuwa się jeszcze jedno pytanie. Nie można było zejść poniżej f4.5? Akurat w przypadku światła Olympus powinien być o krok przed konkurencją. I dlaczego akurat f4.5? Dlaczego nie f4.0? Ja chyba niepotrzebnie próbuję zrozumieć działania tej dziwnej firmy :/ Muszę przestać analizować i zacząć postrzegać Olympusa jako swoisty stan umysłu.
    Gdyby było f/4, to byłby równie wielki jak pełnoklatkowi koledzy. Cios dla marketingu.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Przez najbliższe dwa lata nie widze szans. Ewentualnie dobra optyka może to trochę poprawić, chyba , że takową już masz.
    Szkła mam. Jeśli już coś będę zmianiał, to sprzedam 12 f/2.0 i kupię 7-14 f/2.8.

Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Bierz G9, zwlaszcza po tych dzisiejszych cenach. Przesiadlem sie z em1 i to jak przesiadka do innej kategorii. Jedyna wada dla mnie to rozmiar. Stad nowy kloc Olympusa zupelnie mnie nie kreci. Cos czuje, ze tylko promotorzy beda go uzywac.
    Miałem w rękach G9. Bardzo fajny korpus. Zapadający w pamięć fantastyczny wizjer. Jutro będę miał możliwość krótko używać X-H1 z 35 f/1.4. Myślę, że to podobne pod względem ergonomii aparaty.

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Gdyby było f/4, to byłby równie wielki jak pełnoklatkowi koledzy. Cios dla marketingu.
    Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Dlaczego zejście do f/4.0 miałoby zrównać go pod względem wymiarów z obiektywami f/4.0 dla matryc pełnoklatkowych? Przy tym samym świetle nie widzę powodów.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    ...
    Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Dlaczego zejście do f/4.0 miałoby zrównać go pod względem wymiarów z obiektywami f/4.0 dla matryc pełnoklatkowych? Przy tym samym świetle nie widzę powodów.
    Bo matematyka. Bo 400/4 zawsze daje 100
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Uprawnienia umieszczania postów