Strona 25 z 59 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 587

Wątek: Olympus OM-D E-M1X

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    Pro Capture rzeczywiście jest fajne - odpowiednik tej funkcji (ale z mniejszą szybkością przechwytywania - ok. 10 zdjęć/s) miałem w kompaktach Fuji - HS-10 i HS-30 i często mi się przydawała. Pewną namiastkę tej funkcji (30 zdjęć/s z ograniczoną do 8Mpix wielkością i zawężonym kątem widzenia obiektywu) zapewnia też jeden z trybów 4kPhoto Panasonica.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Jest to też w Fuji, ale tylko w JPEGach 4K. Ma to sens tylko w pełnej rozdziałce i RAW+JPEG, tak jak w Olkach.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jest to też w Fuji, ale tylko w JPEGach 4K. Ma to sens tylko w pełnej rozdziałce i RAW+JPEG, tak jak w Olkach.
    Fotografia 4K ma jak najbardziej sens. We wszystkich jej postaciach i możliwościach.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Fotografia 4K ma jak najbardziej sens. We wszystkich jej postaciach i możliwościach.
    Miałaby sens, gdyby to było 4K uzyskane po przeskalowaniu obrazu z pełnej rozdzielczości, co nie we wszystkich aparatach ma miejsce.

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Nie wiem jak co jest we wszystkich aparatach świata. W lumix gx80 4K foto daje świetne rezultaty i niesamowite możliwości. Rewelacja. Oczywiście są czasami problemy, jak zdarzające artefakty przy składaniu zdjęć przez aparat z ręki z przesuniętą ostrością w jedno, ale mimo tego 4K foto to dla mnie prawdziwa rewolucja w fotografii dostępna dla każdego, nie koniecznie dla tych co kupują puszki po 10.000 zł.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Coś takiego było już w Nikonach 1 lata temu, w dodatku w pełnej rozdzielczości. 4K Photo to odgrzewany kotlet, w dodatku przypalony Oczywiście jest to w jakimś zakresie użyteczne, ale to żadna rewolucja.

https://www.youtube.com/watch?v=_nv0osTgts4

7 lat temu

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Nie wnikam co kiedy było w Nikonie. Stwierdzam, że 4K foto to fantastyczne możliwości we wielu rodzajach fotografii. Nie zmienia to faktu, że nowy Olympus w trybie Pro Capture robiąc zdjęcia w pełniej rozdzielczości daje jeszcze lepsze obrazki, niż to samo w 4K, to jasne. Chociaż 4K to znacznie, znacznie więcej niż tylko tylko opcja pre foto (np. ostrość po, czy składanie zdjęć z różnym punktem ostrości bezpośrednio w puszce). Ale to tak jakby jęczeć, że np Toyota Avensis to wrak i stary kotlet, bo lepsze jest Ferrari.
    Ostatnio edytowane przez psl ; 31.01.19 o 15:10

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Ale to tak jakby jęczeć, że np Toyota Avensis to wrak i stary kotlet, bo lepsze jest Ferrari.
    Wszystko zależy od kryterium lepszości. Jeśli np. samochód ma służyć do przewiezienia 5-osobowej rodziny na urlop, to czas przewozu Toyotą będzie prawdopodobnie mniejszy, gdyż Ferrari trzeba będzie jeździć tam i spowrotem kilka razy
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Ostatnio edytowane przez jagger ; 31.01.19 o 20:51

Awatar Hiszpan63
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    131