Dokładnie tak, czyli otwarta klapka CF, MENU+OK, następnie GÓRA, DÓŁ, LEWO, PRAWO, SHUTTER, GÓRA.Zamieszczone przez mariouche
Dokładnie tak, czyli otwarta klapka CF, MENU+OK, następnie GÓRA, DÓŁ, LEWO, PRAWO, SHUTTER, GÓRA.Zamieszczone przez mariouche
Sprawdź:
1. Otwórz klapkę karty
2. Jednocześnie wciśnij klawisze: MENU i przełączanie LCD/wizjer na ok 3 sek
/*...................*/
/* ...........................*/
Sprawdziłem i niestety nic sie nie dzieje ale przy otwartrj klapce naciskam menu i OK to pojawia sie napis OLYMPUS E-510 . Inne kombinacje nic nie dają , napis znika po zamknięciu klapki .
Abedin
zrób jak raven pisze, ale MENU+OK i trzymaj 3-4 sek, potem te strzałki
/*...................*/
/* ...........................*/
Nieeee, nie trzeba trzymać MENU+OK dłużej, jak się naciśnie MENU+OK przy otwartej klapce CF, to momentalnie powinien wyskoczyć napis na LCD "E-510".Zamieszczone przez zibi1303
I wtedy:
góra, dół, lewo, prawo, nacisnąć *do końca* przycisk migawki, następnie znowu góra i już
naciśnięcie teraz przycisku w prawo przechodzi do Page 2, czyli do liczników.
W niektórych wątkach angielsko języcznych polecają właśnie dłużej przytrzymać spust migawki.
ja robię tak: (trochę inaczej niż raven66)
klapka
menu+ok
góra, dół, lewo, prawo, spust, prawo
i jest
Tak jak raven66 napisał to działa. Pomogłeś mi tylko nie wiem jeszcze jak dodać Ci punkciora za to![]()
Abedin
W E-3 tez dziala menu serwisoweMenu+OK (pojawi sie napism Olympus E-3 cos tam) gora, dol, lewo, prawo, migawka i dol (choc z gora tez mi dziala)
Page 1 - nie mam bladego pojecia co to
Page 2 - juz bylo a wiec licznik zdjec, zdjec z flashem, LV, IS itd
Page 3 - info o numerze seryjnym itd
Page 4 - wyswietla sie tylko D: i pusto
Ciekawe czy znajda hack żeby E-3 miało iso 50.....
a jak się robi 50 w E-1?
Bo wchodzę w serwis przez te kombinacje i mam tylko licznik fot....
Ktoś może napisać króciutko sekwencję kolejnych kliknięć?
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl