normalnie mi działa z E-500 i nowym softem ver 1.2Zamieszczone przez Mati
normalnie mi działa z E-500 i nowym softem ver 1.2Zamieszczone przez Mati
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
a ja dzisiaj wgrałem soft na 1.2 i mogę wchodzić dalej kombinacją jak pisałem wyżej. Liczba zdjęć nie zmieniła się po wgraniu.
Jedno nieostre zdjęcie to pomyłka. Dziesięć nieostrych zdjęć to eksperyment. Sto nieostrych zdjęć to styl
pozdrawiam Wojtek
a ja próbuję, próbuję i nic. Przeczytałem dokładnie cały ten wątek, także w wersji angielskiej. Piszą, że trzeba robić to powili..
no cóż.. robiłem i szybko i powoli / przełączałem z XD->CF / całkiem wyciągałem CF / próbowałem przy nie-otwartej klapce CF..
Próbowałem też dłużej przytrzymywać przyciski / wolno przyciskać spust migawki itp
co robię nie tak ? [e330]
z Menu zamiast <PLAYa> działa!. Mam E-330 z FW 1.2Zamieszczone przez Ernesth
Jutro minie rok mam mam Olę E-330Postanowiłem sprawdzić liczniki i...
Wyszło :
R : 008272
S : 000945
C : 000000
U : 001028
V : 000148
L : 000000
Rlicznik mi się zgadza z tym co mam na zdjęciach. Ostatnie zdjęcie ma nazwę PA278265.JPG (P - A(październik) 27 - 8265. Różnica minimalna (7 zdjęć)
Szaskoczony jestem ilością zdjęć z lampą błyskową. Jeżeli liczy tylko wbudowaną, to będę się upierał, że tyle nie zrobiłem Jeżeli liczy wszystkie rodzaje lampy (wbudowaną, zewnętrzną (w moim przypadku FL-36) i wyzwalanie błysku żarówek błyskowych za pomocą kostki), to mogę się zgodzić
Uwychodzi, że co 8 zdjęcie włącza mi się odkurzacz. Jak to ma się tego, że robię sesje po 200 zdjęć ? Tyle razy bawię się Olą
![]()
VLive View
jeśli tak to z tym mógłbym się zgodzić..
Ktoś wie co oznacza U i L ?
tak jak nie lubię ogródka, tak marzy mi się duża szklarnia...
Nie wiem jak z wyzwalaniem za pomocą kostki ale na pewno liczy też lampy zewnętrzne...
.
na pewno nie liczy lamp zewnętrznych niesystemowych oraz wyzwalanych drogą radiowąZamieszczone przez olifant
ja tam mam 7k pstrykniętych fot, ale w swoim E-500 nie mogę dostać się do tych ustawień iso![]()
Olympus E-500 + ZD 14-42mm + 2x Wireless Flash
Nikon F80 with MB-16 + Nikkor 70-300mm
w E-510 działa bezproblemowo - zamiast Play wciskamy Menu i voila.
Pozdrawiam
W E-510 pojawiły się dwie nowe pozycje w menu serwisowym (str. 2) w stosunku do menu w E-500 i jedna nowa pozycja w stosunku do E-330.
R: ilość wykonanych fotek
S: ilość wykonanych fotek z załączoną lampą błyskową
C: prawdopodobnie ilość podniesień lustra w trybie serwisowym do czyszczenia matrycy
U: ilość uruchomień systemu SSWF
V: ilość uruchomień systemu LiveView łącznie z naciśnięciem AEL/AFL w trybie LV (ustawianie ostrości)
B: ilość wykonanych fotek z załączonym system IS
Może ktoś napisać jak wywołać menu serwisowe w E -510
Abedin