hehehe w e-400 jest i iso 10.000, no ale to raczej jako ciekawostkajak chcecie moge wrzucic fotke, ale cala zielona, pomijajac szum
![]()
hehehe w e-400 jest i iso 10.000, no ale to raczej jako ciekawostkajak chcecie moge wrzucic fotke, ale cala zielona, pomijajac szum
![]()
Kurcze .Nie chce mi wejść w zmiane iso.
suchar: to może napisz, w czym masz problem, bo to jak nabijanie postów wygląda![]()
Po prostu robie to:
"aby Móc regulować czułość iso [i nie tylko jak mniemam] należy uruchomić ekran 'test';
1.uruchomić menu serwisowe
2.przejść do str.3 -przycisk 'iso'
3.nacisnąć kolejno; lewo 'metering mode' >góra 'wb' >prawo 'af' >dół 'iso' >spust 'shutter' >'ok'.
4. na ekranie 'test' strzałkami ^ wybrać 'program:10' strzałką > wybrać wartość 'item:0'"
i nie wchdzi mi w menu zmiany iso. A postów nie nabijam , bo nie zalezy mi na tym, tak jak to czynią niektórzy.Nie każdemu zależy żeby zostać "olyjedy". Interesują mnie tylko konkretne informacje zawarte na forum.Zauważ że jestem na forum kilka miesięcy (chociaż zaglądam na nie ponad półtora roku) i mam tylko parę postów.
suchar: scaliłem dwa posty. Jeśli interesują Cię tylko konkretne informacje, to pisz, o co chodzi, dokładnie, tak, jak teraz. Bo post pt. "nie mogę tego zrobić" jest z lekka bezużyteczny i dla pytającego i dla czytających i nadaje się raczej do skasowania.
do czasu zmiany softu mogłem tylko sprawdzić licznik zdjęć, o zmianie iso mowy nie było bo aparat dalej po prostu nie przechodził. teraz mam bodajże 1.2 i jest ok. więc może zmiana softu pomoże.
JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR
zmieniłem soft i dalej lipa![]()
A czy na pewno robisz to dobrze? Przejrzałem to, jak to robisz i nie widzę, byś otwierał klapkę od slotu na karty pamięci. Ja wchodząc do menu serwisowego tak robiłem, a instrukcję znalazłem w tym wątku. Nie napiszę jej z głowy, bo nie pamiętam.Zamieszczone przez kojot3.0
Pzdr
Gdybym nie otwierał klapki to by mi nie wchodziło nawet w licznik zdjęć. A w to mi akurat wchodzi. Sam już nie wiem dlaczego nie działa u mnie to. chyba musze kupić inne body![]()
W moim Olku e-510, w menu serwisowe można wejść bez problemu, za to gdy chce wejść w menu TEST i zmienić wartości ISO to już mi się to nie udaje.
Stosuję pisane przez was komibnacje klawiszowe, jednak po wciśnięciu jakich po prostu nic się nie dzieje.![]()
Any ideas?
W E-410 zadziałało. Dzięki.
E-510 firmware body 1.2 i na stronie 3 jest tylko nr seryjny i nr MCS
Też potwierdzam, że sprawdzenie licznika w E-410 działa
Liczba zrobionych przeze mnie zdjęć by się zgadzała (ok 400 właśnie poszło, plus skasowane)
R: 000444
S: 000223
C: 000000
U: 000093
V: 000445
L: 000000
(wystarczy wejść za pomocą MENU+OK -> zamiast PLAY+OK, reszta tak samo)
E-620 (+ jeszcze E-510) + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm + 2x HOYA UV HMC 58mm + 8GB SanDisk Extreme IV CF + Statyw TR-230 + inne mniej ważne duperele