Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 61

Wątek: Bezlusterkowiec do 6000 zł

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Puszkę zawsze można jakąś znaleźć- nową czy używaną, jeśli ktos nie ma jakichś szczególnych wymagań. Natomiast ceny szkieł są CHORE.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    [QUOTE=szamaniec;1300667]Proszę, to jedno z nielicznych miejsc gdzie nie odsyła się pytających do wyszukiwarki,która jak zdążyłem zauważyć jest cienka. Pytanie jest takie same ale ciągle na rynku pojawiają się nowe aparaty więc jak by to powiedzieć Twoja sugestia jest z duszy

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

pytanie było o szkła, raczej nie chodziło o szkła z górnej półki więc Twoja sugestia jest z duszy temat z cyklu jaki obiektyw do G80, EM5, EM5 ver 2 wraca jak bumerang
    po wpisaniu w wyszukiwarkę - "jaki obiektyw", chyba 7 albo 8 post :https://forum.olympusclub.pl/threads...=jaki+obiektyw, więc można
    Ostatnio edytowane przez viruuss ; 20.11.16 o 20:02
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Siła reputacji
    189
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Puszkę zawsze można jakąś znaleźć- nową czy używaną, jeśli ktos nie ma jakichś szczególnych wymagań. Natomiast ceny szkieł są CHORE.
    Ceny mogłyby być rzeczywiście niższe, ale jeżeli m4/3 będzie się dalej rozwijać to można to przeboleć, szkieł często się nie zmienia.

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jkr Zobacz posta
    Ceny mogłyby być rzeczywiście niższe, ale jeżeli m4/3 będzie się dalej rozwijać to można to przeboleć, szkieł często się nie zmienia.
    Tyle, że ten rozwój to robi się dyskusyjny. Nowy EM1 II w jakości obrazowania szału nie robi. Napakowany nowymi funkcjami, które nie są specjalnie przekonywujące. Jest potrzeba w temacie ISO, które stoi w miejscu. Ja już wiem, że mój EM5 II będzie ostatnim aparatem m43.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    223
    Moja galeria
    Od E-M5/E-PL5/E-PM2 w obrazie niewiele się ruszyło. Jedyna większa różnica to 20Mp vs. stare 16MP. Dochodzą nowe funkcje, lepsza stabilizacje, 4k itp, ale w samych aparatach rewolucji nie ma.
    Lepiej skupić się na obiektywach, wybrać do potrzeba, zobaczyć ile złotówek zostanie w kieszeni i wtedy zdecydować co do tych obiektywów przyczepić.

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria
    Szczera prawda o tym systemie , dalszy rozwój matryc w micro zatrzymał się kilka lat temu. Kupowanie nowych body za 5-6 tys dających jakość obrazka jak amatorska puszka apsc za 1 tys, hmmm trzeba bardzo kochać ten system. Zdecydowanie lepiej wydać kasę na obiektywy, ale tu też trzeba uważać.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Jeśli ktoś nie używa szkieł z dużego systemu 4/3 to obecnie Panasonic DMC G80 wydaje się być najlepszym wyborem w mikro4/3. Za wyjątkiem jeszcze tych co nie "trawią" matrycy panasa (bo taka pewnie jest) i osób którym zależy na jak najmniejszym rozmiarze puszki.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 21.11.16 o 11:30
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Roberto73 Zobacz posta
    Szczera prawda o tym systemie , dalszy rozwój matryc w micro zatrzymał się kilka lat temu. Kupowanie nowych body za 5-6 tys dających jakość obrazka jak amatorska puszka apsc za 1 tys, hmmm trzeba bardzo kochać ten system. Zdecydowanie lepiej wydać kasę na obiektywy, ale tu też trzeba uważać.
    Bez przesady, jakość obrazka w APSC przeszła jakąś rewolucyjną poprawę?
    Zresztą- przecież matryca z topowego modelu za chwilę będzie w modelach z niższej półki, wartością dodaną są "ficzery" jak np obsługa szkieł dużego E. filmowanie 4k i inne.
    Tyle, że to trochę pułapka.
    obiektywy dużego E pomału "się kończą" a zbliżone obiektywy mZD raczej podrożały niz staniały.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    223
    Moja galeria
    W MFT są zarówno aparaty jak i obiektywy bardzo tanie (relatywnie) i bardzo drogie. Jeden z najostrzejszych z AF czyli Sigma 60/2.8 kosztuje 600 zł, malutki Panasonic 14/2.5 niewiele więcej, świetne 20/1.7 czy 45/1.8 też nie są jakoś horrendalnie drogie. Są oczywiście obiektywy PRO, są nietanie stałki jak 12/2 czy 75/1.8. Każdy znajdzie coś dla siebie, da się świadomie kupić niezły zestaw bez sprzedawania nerek.
    Ale konkurencja mocno depcze po piętach i przy obecnych cenach nowości jak ktoś chce mieć dobrze to raczej będzie zerkał w stronę Sony albo Fuji.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Jeżeli komuś nie potrzeba wodotrysków, oraz nie kręci filmów 4K to takie E-M5 można kupić za 1200 zł, do tego jedną, dwie stałki i mamy świetną jakość zdjęć w cenie 3000 zł. Prawda jest taka, że większość i tak nie wykorzystuje 80 % tych wszystkich bajerów w aparacie. Co mi z tego, że będę miał 60 rawów na sekundę, tylko stąd brać potem czas, żeby się zastanawiać które zdjęcie wybrać?
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska