Najlepiej wyszło 40 ale jakby jeszcze ten błysk przy wydechu był równo z osią statku to byłoby już bajer. Zacznij się bawić LC - mówię Ci super funkcja![]()
Najlepiej wyszło 40 ale jakby jeszcze ten błysk przy wydechu był równo z osią statku to byłoby już bajer. Zacznij się bawić LC - mówię Ci super funkcja![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Właściwie to nie wiem, dlaczego nie użyłem LC... tutaj aż się prosiło![]()
Jak będziesz używał LC przy tego typu zdjęciu to pierwszą fotę najlepiej zrobić przy zapalonym świetle lub inny źródle światła oświetlającego myśliwiec aby był w miarę jasny, ponieważ statek wyjdzie tak jak powinien a przy dalszym naświetlaniu tło będzie czarne a aparat będzie łapał wszelkiego rodzaju inne światła. To już wiem po tych fotach co sam robiłem i nie ma się co martwić, że tło jest też oświetlone, ponieważ wychodzi czarne - przerobiłem to z czarnym i białym tłem, chociaż byłoby dobrze aby tło było w pewnej odległości od obiektu![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Raczej po prostu ręcznie odpalę błysk z lampy. W sumie tak jak to zrobiłem tutaj to niewiele pewnie by się różniło od LC, tyle tylko że zamiast dodawać błyski zapalniczką na spokojnie musiałem się zmieścić w 20 sekundach naświetlania.
Zastanawiam się też, czy machając w tle jakimiś kolorowymi szmatkami dałoby się zrobić taki bardziej kolorowy kosmos? Poeksperymentuję.
No ciekawe te ostatnie....![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Offtop w zasadzie, kto tu wpada dla zabawek to może nie czytać dalej
Znajomi mnie poprosili o zrobienie czysto użytkowych zdjęć ich duetu muzycznego. Nie odmówiłem spróbować, z zastrzeżeniem żeby cudów się nie spodziewaliTo moja pierwsza próba z tego typu fotografią, w powiedzmy-studyjnych warunkach, więc będę wdzięczny za wszelki możliwy opieprz, co należało zrobić lepiej i jak?
W każdym razie.. zdecydowanie wolę pracować z modelami z plastiku
42.
43.
44.
![]()
Interesujące ale ciut za ciemne.
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
A to jest coś, nad czym się głowię trochę... Na moim monitorze i tablecie są w sam raz, ale to nijak nie jest skalibrowany wyświetlacz. A już kilka osób mi mówiło że u nich za ciemno i nic nie widać. Dopóki sobie nie sprawię porządnego monitora foto to pewnie się nie dowiem, jakie powinny byc.. :/
Fajne, wyrzuć zabawki![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.