Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 168

Wątek: Życie w plastiku i nie tylko

Awatar hastour
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Profeska

Pomyślę, jak dotąd nie próbowałem niczego sklejać z różnych kadrów, ale faktycznie efekt chyba warty zachodu.
    Choć pewnie zgodnie ze sztuką to byłoby doświetlić tło po prostu inną lampką, ale w tej skali to trochę problematyczne.. no i rąk mi zwyczajnie brakuje.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Można wszystko uzyskać na jednym kadrze ale:
    1. Musiałbyś mieć nie wiadomo jaki profesjonalny sprzęt aby to uzyskać za pierwszym razem.
    2. Jeżeli używasz sprzętu z pod ręki i nic wyszukanego to jeden efekt wychodzi od zadowalająco do super tak od 20 do 50 klików. Kilka efektów na raz na jednym zdjęciu to do kilkuset klików pod warunkiem, że zmieścisz się w czasie naświetlania
    3. A nawet jak masz super profesjonalny sprzęt i nie wiadomo jakie wypasione studio do tego to gwarantuję Ci, że 80%-90% zdjęć takich ludzi to też sklejki, wklejki i doklejki.

Zabawy z jednym kadrem to możesz uskuteczniać na zewnątrz w dzień bez obecności efektów (lub z jednym efektem) specjalnych lub nocne portrety ludzików
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Przypomnę tylko nieśmiało, że E-M10 ma tryb Live Composite. Używacie? Bo świecić można wtedy w baaardzo interesujący sposób.

Awatar hastour
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    A próbowałem, ale prawdę efekty były takie sobie. Zawsze wychodziło tak, że w ostatnim pociągnięciu coś prześwietlałem. Pewnie dlatego, że w małej skali trudno bardzo precyzyjnie kontrolować światło, nawet z tak małych źródeł jak lampka rowerowa. Ale spróbuję jeszcze, może po zbudowaniu jakichś małych modyfikatorów.

Tak naprawdę to przydał mi się ten tryb tylko do tego tu. Tylko że zdjęcia fajerwerków to straszna nuda
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_7811.JPG
Wyświetleń:	143
Rozmiar:	1,23 MB
ID:	181930

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    ja używałem do zabawy taką mikro-lampkę z 1 diodą LED. Można też wskaźnikiem laserowym się pobawić

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Szafir przypomniałeś mi, że istnieje taka funkcja ale nigdy jej nie używałem. Z ogólnej zasad jej działania nie przypuszczam aby była hiper super przydatna ale nie powiedziane, że nie będzie użyteczna. Jak przyjdzie mi nowe OMD to na pewno wypróbuję ją przy ogniu bo straszliwie walczę z tym tematem i jakoś nic mnie do końca nie potrafi zadowolić, na pewno wypróbuję ją z rozsypaną sletrą zmieszaną z cukrem. Druga sprawa mam cały czas w zamiarze zakup takich małych petard (coś w rodzaju jak się wkłada w torty), tylko zastanawiałem się jak to wszystko zrobić aby efekt wizualny był ciekawy i tutaj może to być przydatne. No i do zabawy z latarką za przedmiotem może być użyteczna jak to kiedyś próbowałem zrobić za plecami jednego z Predziów na dłuższym czasie i porysować wzorki
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Awatar hastour
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Wracając na chwilę do tematu klocków - dzisiejsze ze spaceru. Prawie zakopałem w piasku siebie, aparat, i psa przy okazji.

37.

Nazwa:	image.jpeg
Wyświetleń:	140
Rozmiar:	2,90 MB
ID:	182074

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Biedny pies...
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Awatar hastour
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Zupełnie nie mój temat, i technicznie marnie.
    Ale wyjątkowo właściwy model we właściwej sytuacji nawinął mi się przed obiektyw w pierwszy chłodny dzień jesieni.

38. Koniec lata
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	image.jpeg
Wyświetleń:	121
Rozmiar:	1,67 MB
ID:	182534  

Awatar hastour
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Przytargałem ze sklepu porządną rolkę czarnego tła. To w końcu można się komfortowo pobawić w kosmos

Pierwsze w zasadzie prosto z puszki, usunąłem tylko podpórki. Błysk przez parasol ze strony lewej górnej tylnej

Drugie - to samo, ale długa ekspozycja i zaraz po błysku pobiegałem trochę z zapalniczką. W obróbce trochę porozmazywałem to i owo, ale bez dodawania niczego.

A trzecie to wariant drugiego, gdzie jeszcze dołożyłem trochę bajerów w appce, chyba wykorzystując je niezgodnie z przeznaczeniem

39.

40.

41.

Nazwa:	29991745345_d1fd0a21e6_c.jpg
Wyświetleń:	178
Rozmiar:	55,2 KB
ID:	182942

Nazwa:	29698852520_ab9a13594d_c.jpg
Wyświetleń:	171
Rozmiar:	126,6 KB