ja kojarzę Batu Caves z bloga Robina Wong, tylko on je pokazał w B&W, w kolorze na Twoich zdjęciach wyglądają lepiej.
ja kojarzę Batu Caves z bloga Robina Wong, tylko on je pokazał w B&W, w kolorze na Twoich zdjęciach wyglądają lepiej.
Kuala Lumpur to mix wielu kultur i wyznań. Spacerując po mieście zobaczymy, hinduskie i buddyjskie świątynie, meczety i kościoły katolickie.
Tym razem zatrzymam się przy buddyjskiej świątyni Thean Hou czyli największej chińskiej świątyni otwartej w 1989 roku.
51.
52.
53.
54.
55.
56.
57.
58.
Jeszcze raz wielkie dzięki za wszystkie komentarze![]()
OM-D E-M10 14 - 42 mm 1:3.5-5.6 EZ
Różne zakątki z ZibiZ
Podróż po Bangkoku
Z Londynu do Pekinu przez Tajlandię, Malezję i Singapur
Różne zakątki z ZibiZ
Podróż po Bangkoku
To teraz ja
Wielkie gratulacje za kapitalne zdjęcia i egzotyczną wycieczkę.
Aż mi się coś wspomniało....ale o tym sza
Czekam na następne obrazki, wiedzy o świecie nigdy dość.
Ciekawa relacja.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Bogactwo zdobień na świątyni poraża i robi wrażenie. Te z ulicy jeszcze ciekawsze. Zaglądam - oglądam.
Na Jalan Petaling są bardzo fajne, tanie hostele, gdzie noc w pokoju bez okien już od 20 zł za dobę a porządny obiad jedliśmy za 6 zł. Mnie jednak w KL wykończył klimat i przez 3 dni mało zwiedziałem, za to robiłem zakupy sprzętu foto. Jeżeli ktoś się tam wybiera, dam namiar na kapitalny sklep, gdzie macie wszystko, co ma wspólnego z fotografią.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Dobrze wiem o jakich hostelach mówisz, miałem "przyjemność" spać w takim w KL, jednak zwiedzanie od rana do późnej nocy w takim upale robi swoje, więc po prysznicu w ciągu sekundy zasypiałem jak zabity i nawet klaustrofobia nie dała o sobie znaćma to jednak swoje plusy bo po otwarciu walizek nie było możliwe otwarcie drzwi. Taki prymitywny system antywłamaniowy
Różne zakątki z ZibiZ
Podróż po Bangkoku
Kilkaset metrów od Chinatown, mieści się Plac Niepodległości (Merdeka Square) na którym co roku odbywają się obchody tego ważnego dla Malezyjczyków święta.
Sultan Abdul Samad Building to budynek w którym mieściły się biura dawnej kolonii brytyjskiej. Piękne miejsce zarówno w dzień jak i w nocy. Ja z żoną byliśmy jedną z atrakcji turystycznych, co chwilę jakiś chińczyk prosił nas o zdjęcie. To było moje 5 minut
65.
66.
67.
68.
69.
70.
71.
Różne zakątki z ZibiZ
Podróż po Bangkoku
Cały czas śledzę, jakby co.nadal fajne foty. Nadal czekam na coś więcej niż miasta, domy itp.