Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 97

Wątek: Z Londynu do Pekinu przez Tajlandię, Malezję i Singapur

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Fajne foty, wiem że fotografowanie w tamtym klimacie to nie takie proste, jak z człowieka się leje strumieniami.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Awatar ZibiZ
    Mieszka w
    Scotland
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Fajne foty, wiem że fotografowanie w tamtym klimacie to nie takie proste, jak z człowieka się leje strumieniami.

Pamiętam że przed wyjazdem inspirowałem się Twoim wątkiem o tamtych stronach na forum. Szkoda że nie pociągnąłeś tego dalej bo był świetny. Mam nadzieje że jeszcze podzielisz się swoimi strzałami z stamtąd. A co do pogody to rzeczywiście nie jest to proste

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Zaglądam tu regularnie a relacja i zdjęcia są dla mnie interesujące
    Cytat Zamieszczone przez ZibiZ Zobacz posta
    Jesteśmy w Singapurze, centrum światowego biznesu, drugi największy port morski na świecie, przez wielu uznawane za państwo po prostu idealne.
    I rzeczywiście trudno się z tym nie zgodzić. Będę się starał rozwinąć moje przemyślenia na temat tego miejsca ale po kolei.
    Ciekaw jestem przemyśleń i relacji. Aż tak za idealne państwo bym tego miasta jednak nie uznał (jak i żadne inne), tym niemniej jakbym miał wybierać spośród wielkich miast miejsce do zamieszkania to na dzisiaj byłby to właśnie Singapur. Ogólnie rzecz biorąc wolę jednak jakieś bardziej zaciszne zadupie
    ...Ja postanowiłem być rycerzem na białym koniu i ją chronić przed insektami ...
    Wcale się nie dziwię
    Na szczęście podróżowałem samolotami więc nie doznałem bliskich spotkań z karaluchami i innymi oblechami. Generalnie Malezję wspominam jako przyjazne, bezpieczne, tanie i bardzo sympatyczne miejsce. Ogólnie pojęty klimat tego rejonu Azji mi odpowiada, spokojnie mógłbym tam mieszkać.
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Przed tym pociągiem chodziliśmy po KL przez około 14 godzin więc byliśmy wykończeni. Paulina powiedziała mi jedno zdanie " Niech się dzieje co chce" po czym zasnęła Ja postanowiłem być rycerzem na białym koniu i ją chronić przed insektami uzbrojony w jakże niebezpieczną broń w postaci japonka kaliber 40
    jednak ja też dałem za wygraną

Nieładnie tak mówić o nie obecnych także przedstawiam moją żonkę

Pal sześć karaluchy daleko od domu, Miło Was poznać. Pozdrów żonę ode mnie, a Ciebie poznaję od strony dna oka, całkiem ciekawe to oko...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Awatar ZibiZ
    Mieszka w
    Scotland
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alnico Zobacz posta
    Ciekaw jestem przemyśleń i relacji. Aż tak za idealne państwo bym tego miasta jednak nie uznał (jak i żadne inne), tym niemniej jakbym miał wybierać spośród wielkich miast miejsce do zamieszkania to na dzisiaj byłby to właśnie Singapur. Ogólnie rzecz biorąc wolę jednak jakieś bardziej zaciszne zadupie
    Prawdą jest że przez dwa dni ciężko ocenić całe miasto-państwo za idealne. Ale po prostu świetnie się tam czułem i to co zobaczyłem i przeczytałem o tym miejscu każe mi je tak nazwać. Czystość na ulicach, doskonałe metro, piękne parki i zabytki oraz dzielnica biznesowa, lato przez cały rok i 3% bezrobocie...
    Ale fakt że gdzieś musi być ten haczyk, zgodzę się że nigdzie nie jest i nie będzie idealnie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez '[COLOR=#4D5153
    ZibiZ'[/COLOR]]
    Pamiętam że przed wyjazdem inspirowałem się Twoim wątkiem o tamtych stronach na forum. Szkoda że nie pociągnąłeś tego dalej bo był świetny. Mam nadzieje że jeszcze podzielisz się swoimi strzałami z stamtąd. A co do pogody to rzeczywiście nie jest to proste
    Nie zaprzeczam, aczkolwiek muszę rozwiązać problemy czasowe, kupić nowego kompa i na nowo obrobić tamte zdjęcia, bo nie jestem zadowolony z nich. Na razie za tydzień lecę do Namibii i to jest numer jeden.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Namibia jest super ) kompa i tak kupisz do obróbki zdjęć.
    Ubierz się dośc ciepło - co prawda teraz u nich zima będzie przechodzić w wiosnę, ale jednak.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Awatar ZibiZ
    Mieszka w
    Scotland
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Po przyjeździe do Singapuru, gołym okiem było widać że ceny są dwukrotnie lub trzykrotnie wyższe niż w Malezji czy Tajlandii. Za pokój porównywalny do izby wytrzeźwień za dwie noce płaciliśmy tyle samo co za sześć nocy W bardzo przyjemny hotelu w Phuket. Ale w końcu to tylko łóżko i prysznic potrzebny był nam do szczęścia. Jak na razie zapraszam do zwiedzania bardzo klimatycznej i przyjemnej dzielnicy Little India.

81.

82.

83.

84.

85.

86.

87.

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    Ja też - i jeszcze podziwiam
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)