Fajne foty, wiem że fotografowanie w tamtym klimacie to nie takie proste, jak z człowieka się leje strumieniami.
Fajne foty, wiem że fotografowanie w tamtym klimacie to nie takie proste, jak z człowieka się leje strumieniami.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
OM-D E-M10 14 - 42 mm 1:3.5-5.6 EZ
Różne zakątki z ZibiZ
Podróż po Bangkoku
Z Londynu do Pekinu przez Tajlandię, Malezję i Singapur
Zaglądam tu regularnie a relacja i zdjęcia są dla mnie interesujące
Ciekaw jestem przemyśleń i relacji. Aż tak za idealne państwo bym tego miasta jednak nie uznał (jak i żadne inne), tym niemniej jakbym miał wybierać spośród wielkich miast miejsce do zamieszkania to na dzisiaj byłby to właśnie Singapur. Ogólnie rzecz biorąc wolę jednak jakieś bardziej zaciszne zadupie
Wcale się nie dziwię
Na szczęście podróżowałem samolotami więc nie doznałem bliskich spotkań z karaluchami i innymi oblechami. Generalnie Malezję wspominam jako przyjazne, bezpieczne, tanie i bardzo sympatyczne miejsce. Ogólnie pojęty klimat tego rejonu Azji mi odpowiada, spokojnie mógłbym tam mieszkać.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Prawdą jest że przez dwa dni ciężko ocenić całe miasto-państwo za idealne. Ale po prostu świetnie się tam czułem i to co zobaczyłem i przeczytałem o tym miejscu każe mi je tak nazwać. Czystość na ulicach, doskonałe metro, piękne parki i zabytki oraz dzielnica biznesowa, lato przez cały rok i 3% bezrobocie...
Ale fakt że gdzieś musi być ten haczyk, zgodzę się że nigdzie nie jest i nie będzie idealnie![]()
Różne zakątki z ZibiZ
Podróż po Bangkoku
Nie zaprzeczam, aczkolwiek muszę rozwiązać problemy czasowe, kupić nowego kompa i na nowo obrobić tamte zdjęcia, bo nie jestem zadowolony z nich. Na razie za tydzień lecę do Namibii i to jest numer jeden.Zamieszczone przez '[COLOR=#4D5153
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Namibia jest super) kompa i tak kupisz do obróbki zdjęć.
Ubierz się dośc ciepło - co prawda teraz u nich zima będzie przechodzić w wiosnę, ale jednak.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Po przyjeździe do Singapuru, gołym okiem było widać że ceny są dwukrotnie lub trzykrotnie wyższe niż w Malezji czy Tajlandii. Za pokój porównywalny do izby wytrzeźwień za dwie noce płaciliśmy tyle samo co za sześć nocy W bardzo przyjemny hotelu w Phuket. Ale w końcu to tylko łóżko i prysznic potrzebny był nam do szczęścia. Jak na razie zapraszam do zwiedzania bardzo klimatycznej i przyjemnej dzielnicy Little India.
81.
82.
83.
84.
85.
86.
87.
Różne zakątki z ZibiZ
Podróż po Bangkoku
Żeby nie było, zaglądam, oglądam i czytam.![]()
Ja też - i jeszcze podziwiam![]()
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)