Strona 20 z 28 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 273

Wątek: Sklep 'Value Basket' ???

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    a dlaczego Niemcy robia zakupy w Pl, a nie u siebie w sklepach ?
    Niemcow pytaj.Czemu mnie pytasz.

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    A dla mnie to jest chiński model biznesu.
    Produkuję na dwie zmiany dla zleceniodawcy a trzecią dla siebie.
    Kluczem do zrozumienia jest to, że numer seryjny aparatu nie wchodzi na stronie Olka, czyli klikacz kupiła wyrób olkopodobny i serwis za 35% upust na nowym sprzęcie dostał dowód sądowy do rozmów z kontrahentem w chińskiej strefie przemysłowej.
    Dowód kradzieży praw intelektualnych i produkcji fałszywek, rozprowadzanych potem przez sieć kombinatorów rżnących budżety narodowe na podatkach.
    Dovrze by było byś to zrozumiał frecie zanim czepisz się toku myślenia współforumowiczów.
    rozumie, ze masz jakies dowody na to o czym piszesz ? czy jest to tylko pitu pitu ?
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Dobrze rozumiem że niby Olek produkuje tak jak wieśwagen, dla siebie i na rynki wschodnie ? Bo że jest różnica nie trzeba mnie przekonywać. Tyle że serwisy vw chętnie naprawiają te dla gorszych ludzi z byłych demoludów.

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Niemcow pytaj.Czemu mnie pytasz.
    wlasnie pytam, skoro Ty pytasz czemu " my" nie kupujemy u siebie itp
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    wlasnie pytam, skoro Ty pytasz czemu " my" nie kupujemy u siebie itp
    A skad ja mam wiedziec dlaczego Niemcy cos robia albo nie. Juz Ci napisalem pytaj Niemcow.Moge tylko przypuszczac,ze kupuja tam gdzie wygodniej,smaczniej,latwiej.

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria
    dwa słowa po przeczytaniu ostatnich stron wątku<br>niektórzy piszą źle o VB, z powodu że klientowi zepsuł się aparat, który u niego kupił. klient kupując zapoznał się z warunkami gwarancji obowiązującymi w tym sklepie.nie skorzystał z reklamacji w sklepie - postąpił inaczej, jego wybór. <br>psuje się wszystko: porsze, mercedes, vw i dacia.....olek, canon i nikon. ale nie obarczajcie winą sprzedawcy.<br>ja kupiłem u nich kilka rzeczy i jestem świadom ryzyka jakie podejmuję za dużo niższą cenę zakupu. wszystkie gadżety śmigają idealnie - jak na razie.<br>mogę polecić ten sklep myślącym, czytającym ze zrozumieniem i posiadającym umiejętność szacowania ryzyka klientom<br>
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

Mieszka w
    Liverpool i Bieszczady
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Kupowałem d7200 u VB - miałem też wcześniej z PL dystrybucji. Gdy chciałem drugie body zapasowe - szukałem w Pl jak najtaniej bo to zapas.. zadzwoniłem do jednej hurtowni w Rzeszowie - powiedzieli mi, że zrobią mi cenę najlepszą jaką znajdę na PL sklepach (VB się nie liczy) ale muszę czekać do 10 dni - bo dostawa z głównego magazynu NIKONA na europe czyli NL... poszukałem, zrobili cenę lepszą o 100 pln.. ale VB dalej był niższy o co najmniej 800 pln. Zamówiłem przez alledrogo - przysłali w 6 dni - wszystko jak w oryginale a tracking był z NL.

Nie widzę sensu krytykować za usterki sprzętu VB - omijają ceny innymi prcedurami (ja np. nie wysłał bym do nich sprzętu na reklamacje za jakieś wady). Ten czas wolałbym jednak inaczej skonsumować (wolałbym wydać hajs za serwis w PL i oszczędzić nerwów czy przyjdzie sprzęt z VB i czy przyjdzie naprawiony - bo to sklep...)

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez abir Zobacz posta
    dwa słowa po przeczytaniu ostatnich stron wątku<br>niektórzy piszą źle o VB, z powodu że klientowi zepsuł się aparat, który u niego kupił. klient kupując zapoznał się z warunkami gwarancji obowiązującymi w tym sklepie.nie skorzystał z reklamacji w sklepie - postąpił inaczej, jego wybór. <br>psuje się wszystko: porsze, mercedes, vw i dacia.....olek, canon i nikon. ale nie obarczajcie winą sprzedawcy.<br>ja kupiłem u nich kilka rzeczy i jestem świadom ryzyka jakie podejmuję za dużo niższą cenę zakupu. wszystkie gadżety śmigają idealnie - jak na razie.<br>mogę polecić ten sklep myślącym, czytającym ze zrozumieniem i posiadającym umiejętność szacowania ryzyka klientom<br>
    Abir nie to, że aparat się zepsuł, tylko to że nr. seryjny nie był od Olympusa. To dosyć zasadnicza różnica.
    Kup samochód, którego numerów seryjnych nie ma w katalogach producenta i spróbuj go zarejestrować.
    Nadal nie widzisz różnicy?
    Ten aparat nie miał praw do znaczka Olympusa, mimo, że był złożony prawdopodobnie na taj samej linni.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Abir nie to, że aparat się zepsuł, tylko to że nr. seryjny nie był od Olympusa. ...
    Jak na to wpadłeś?
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Jak na to wpadłeś?
    A był? Nie został zaakceptowany przez system rejestracji internetowej na stronie producenta.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro