Strona 19 z 28 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 273

Wątek: Sklep 'Value Basket' ???

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Najbardziej bawi mnie to, że zawinili Klikacz i Olek, a niektórzy chcą za wszelką cenę dokopać Valuebasketowi Szczytowym osiągnięciem jest moim zdaniem zaoczne orzekanie o nieopłacalności naprawy (dla mnie jest to praktycznie odmowa naprawy bez podania przyczyny), poza produkowaniem bubli oczywiście

A dla mnie to jest chiński model biznesu.
    Produkuję na dwie zmiany dla zleceniodawcy a trzecią dla siebie.
    Kluczem do zrozumienia jest to, że numer seryjny aparatu nie wchodzi na stronie Olka, czyli klikacz kupiła wyrób olkopodobny i serwis za 35% upust na nowym sprzęcie dostał dowód sądowy do rozmów z kontrahentem w chińskiej strefie przemysłowej.
    Dowód kradzieży praw intelektualnych i produkcji fałszywek, rozprowadzanych potem przez sieć kombinatorów rżnących budżety narodowe na podatkach.
    Dovrze by było byś to zrozumiał frecie zanim czepisz się toku myślenia współforumowiczów.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    A dla mnie to jest chiński model biznesu.
    Produkuję na dwie zmiany dla zleceniodawcy a trzecią dla siebie.
    Kluczem do zrozumienia jest to, że numer seryjny aparatu nie wchodzi na stronie Olka, czyli klikacz kupiła wyrób olkopodobny i serwis za 35% upust na nowym sprzęcie dostał dowód sądowy do rozmów z kontrahentem w chińskiej strefie przemysłowej.
    Dowód kradzieży praw intelektualnych i produkcji fałszywek, rozprowadzanych potem przez sieć kombinatorów rżnących budżety narodowe na podatkach.
    Dovrze by było byś to zrozumiał frecie zanim czepisz się toku myślenia współforumowiczów.
    Uhuhu.. Daleko posunięte twierdzenie, że niby VB sprzdawał podróbkę produktu. Sorki apzie, ale wyjątkowo trzymam z fretem i popieram to co napisał.
    Serwis (oficjalny) Olka, chyba by stwierdził, że produkt przekazany do niego nie jest oryginalny i raczej by nie proponował dziwnej transakcji.
    No chyba, że nie znamy całej prawdy, jakkolwiek zakładam, że sama zainteresowana napisałaby nam o takim obrocie sprawy by przestrzec przed sklepem.
    Dla mnie to wygląda tak. Kupiła produkt z nieoficjalnej (nie to terytorium) dystrybucji. Zamiast oddac go w ramach gwarancji do tegoż sklepu wysłała go do oficjalnego serwisu. Tam sobie posprawdzali co i jak i... postanowili zarobić.. głównie na naiwności i braku asertywności klienta.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar elfior
    Mieszka w
    z winnego grodu :)
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Miałem zamiar kupić nowego OMD w podobnym sklepie tj. e-global central. Zapytałem o gwarancję i odpowiedzieli mi, że gwarancję realizują oni. Tzn. odsyłam aparat do nich a oni już dalej załatwiają, tak więc nici z europejskiej gwarancji. Towar najpewniej sprowadzany ze wschodu i być może dlatego nie można było zarejestrować na stronie Olka. Coś jest na rzeczy, nie chce mi się sprawdzać, ale czy na dalekim wschodzie ceny Olka są duuuuużo niższe niż w europie?
    OM-D... Miałem...

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Uhuhu.. Daleko posunięte twierdzenie, że niby VB sprzdawał podróbkę produktu. Sorki apzie, ale wyjątkowo trzymam z fretem i popieram to co napisał.
    Serwis (oficjalny) Olka, chyba by stwierdził, że produkt przekazany do niego nie jest oryginalny i raczej by nie proponował dziwnej transakcji.
    No chyba, że nie znamy całej prawdy, jakkolwiek zakładam, że sama zainteresowana napisałaby nam o takim obrocie sprawy by przestrzec przed sklepem.
    Dla mnie to wygląda tak. Kupiła produkt z nieoficjalnej (nie to terytorium) dystrybucji. Zamiast oddac go w ramach gwarancji do tegoż sklepu wysłała go do oficjalnego serwisu. Tam sobie posprawdzali co i jak i... postanowili zarobić.. głównie na naiwności i braku asertywności klienta.

T.
    Sugerujesz zatem, że jak kupię Olka w Stanach lub w Malezji w oficjalnej dystrybucji to nie zarejestruję go na międzynarodowej stronie Olka? I Europejski serwis firmowy nie naprawi mi go za pieniądze?

Zastanów się proszę...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Oni tam nie płacą cła za towar wyprodukowany u siebie, więc mają taniej.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Oni tam nie płacą cła za towar wyprodukowany u siebie, więc mają taniej.
    I zapewne opłaty licencyjnej także. I dają fałszywe numery dla niepoznaki...

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    I zapewne opłaty licencyjnej także. I dają fałszywe numery dla niepoznaki...
    Tylko jakby w związku z tym ocenić/nazwać postępowanie serwisu Olympusa, który proponuje nówkę sprzęt z 35% rabatem za ten pozostawiony u nich. Nie wierzę aby oficjalny serwis Olympusa nie wiedział (jeśli to prawda o czym piszesz) o takim procederze z fałszywymi numerami aparatu. Dla mnie to dziwne nieco...
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    296
    Moja galeria
    APZ mnie uprzedził. Dla mnie to była podróbka a raczej sztuka bez autoryzacji Olympusa
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A dlaczego po prostu nie kupujecie w Polskich sklepach? w sklepie w miescie ,za rogiem ,w znanym polskim sklepie internetowym?
    a dlaczego Niemcy robia zakupy w Pl, a nie u siebie w sklepach ?
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Zabawne teorie Jeśli VB jest złodziejem, to O w tej sytuacji jest paserem Apz - kluczem do sukcesu jest hasło OEM i odrobina myślenia
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.