cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
I druga część zdjęć.
Taka refleksja mi się nasuwa: o dopiero jeżdżąc po Polsce i oglądając zniszczone zamki i inne zabytki kojarzy się daty zniszczenia - ok 1655r.
Czyli POTOP - to naprawdę była straszna tragedia dla Rzeczpospolitej, taki ogrom zniszczeń przyniósł najazd szwedzki, że trudno to ogarnąć. I nie dziw że się już z tego Rzeczpospolita nie podniosła. Kolejne zniszczenia o takiej skali to chyba dopiero pierwsza i druga wojna przyniosły.
428.
429.
430.
431.
432.
433. nie mogłem sobie odmówić aby ich nie uwiecznić
![]()
Fuji X-T3 + XZ-2
Nie byłem. Podoba mi się fotorelacja.
Swoją drogą, trzeba będzie tam zawitać. Kolejne miejsce zapisane w kajecie do odwiedzenia
ps. pamiętam prof. Zina i Jego cudowne opowieści, o talencie rysownika nie wspominając![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Bardzo przyjemna relacja.
Ćwicz naświetlanie i prostowanie obiektu w kadrze.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|