232-236 to Stary Sącz, nie Nowy.
232-236 to Stary Sącz, nie Nowy.
ja też wychodzę na pole
Zdjęcia ładne, ale w moim miasteczku budynki raczej prosto stoją
637-639 nie otwierają się.
ja też wychodzę na pole
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Bardzo fajny typ polskiej zabudowy/architektury - takie charakterystyczne domki ze spadzistymi dachami stojące jeden obok drugiego. Bardzo często można go spotkać w niedużych/małych miast lub większych wsiach, praktycznie rzadko już spotykany w dużych miejscowościach (chociaż w Łodzi czy Zgierzu można jeszcze w kilku miejscach coś takiego wypatrzeć). Ja osobiście bardzo lubię ten typ zabudowy - działa na mnie bardzo uspokajająco![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Rok temu zacząłem tu zamieszczać zdjęcia i teraz by była "powtórka z rozrywki",
czyli Bieszczady raz jeszcze. Zdjęcia zrobione po przyjeździe pierwszego dnia po południu, jeszcze było słońce.
baza wypadowa to Ustrzyki Górne
640.
641.
642. te kępy trawy nazwałem sobie - bliżniaczki
643. to był rozpozna siedzibę Straży Granicznej
644.
![]()
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Piekna, złocista wycieczka, czekam na wiecej...
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Jesień jest różna - i złota i szara
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
645. mapa szlaków dła ułatwienia w orientacji
Dzień pierwszy - pochmurny le bez deszczu i dało sie chodzić.
Trasa na Bukowe Berdo z Widełek
646.
647.
648.
649. Bukowe Berdo przed nami, a w tle Tarnica
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
650.
651. zejście do Przełęczy Goprowskiej - w tle Tarnica
652. widok z wiaty nad Przełęczą Goprowską na trawers po zboczu Krzemienia
653. i Tarnica
654. krzyż w całej okazałości. Warto było wrzucić grosika rok temu, kiedy wkoło były tylko mgły i nic nie było widać
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Powrót do Ustrzyk Górnych przez Szeroki Wierch
655.
656.
657. widok na Wołosate w dali
658. zbliżamy się wejścia w las
659. w dole majaczą Ustrzyki Górne
Przejście zajęło ok. 7-8h zgodnie z opisem tras. Przy spokojnym tempie marszu mieściliśmy sie w czasach podanych na mapie.
Fuji X-T3 + XZ-2