Wnętrze ładne bardzo, foty jak zwykle z tych kościołków i cerkwi dajesz przednie.
Wnętrze ładne bardzo, foty jak zwykle z tych kościołków i cerkwi dajesz przednie.
Kolejna bardzo fajna porcja zdjęć
Czas sie lekko cofnal...
Świetne zdjęcia z kościółka, aż dziw że ludzi ciągnie do nowego.
Na 2190 - dojrzałem figurę Trójcy św. znana mi z pałacu bp. Erazma Ciołka - Bóg trzyma Jezusa z rozpostartymi rękoma.
Pozdrawiam
DWT
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Wspaniała ta stara chałupa!
Bardzo, bardzo gorąco dziękuję za opinie i komentarze.
Info dla miłośników starych chałup - w tej okolicy jest ich jeszcze mnóstwo. Nie zawsze się da robić zdjęcia. Cóż, ludzie się boją, nawet ... jak mówię jak się nazywam, gdzie pracuję. To pomaga, bo otwiera pole do rozmowy. Może za jakiś czas przyniesie to efekt.
Obiecuję, że jak się uda to będą kolejne.
A dziś następny kościółek. Odległy od poprzedniego z Rożnowic o jakieś 4 - 5 km. To Binarowa. Kościół wpisany na listę Unesco. Lokowany w okolicach 1500 r. więc starszy od niejednej cerkiewki.
Ze zwiedzaniem nie ma problemu. Bo oprócz klasycznie modlących się w niedzielę, kościół ma na etacie panią przewodnik. Można się z nią umówić telefonicznie i jest do dyspozycji codziennie od 8.00 - 18.00 tak indywidualnie jak i grupowo.
Dziś miałem to szczęście, że trafiłem na wycieczkę dzieciaków z Krakowa i okolic, więc przy okazji wysłuchałem. Oj ciekawie było
UWAGA: lokowanie produktu![]()
Dziś tylko z zewnątrz, jutro reszta.
Acha, sorry za druty, ale tyle ich jest że nie miałem siły i ochoty aby to wycinać
2191.
2192.
2193.
2194.![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Może niewiele piszę ale se oglądam...![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||