Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Jeśli chodzi o druty i wycinanie to wiedząc , że u Bogdana oftopki są na miejscu to napiszę.:
Kiedyś w dawnym mieszkaniu chciałem wyciąć kombinerkami takie cuś ze ściany (debilizm nie zna granic), wyglądało jak gniazdko trójfazowe, ale sąsiedzi się zaklinali, że w bloku nie ma takiego prundu!
Więc przyłożyłem się rzeczonymi kombinerkami bo drut był słuszny i....... jak dupnyło, iskry, huk. Na klatce bezpiecznik poszedł i chyba aż do elektrowni krakowskiej dało cynk bo na drugi dzień w pracy się na mnie dziwnie patrzyli (pracowałem wtedy w elektrowni)
Kombinerki na ostrzach stopione, a ja do dzisiaj dziękuję Bogu, że użyłem atestowanego narzedzia z izolacją!
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Musisz zbudować sobie zaufanie, ludzie dziś mają inne podejście do obcych niż kiedyś. Warto było by te stare chałupy utrwalić bo znika ich coraz więcej.
Świetne zdjęcia z wnętrza tej cerkiewki.
Pozdrawiam.
Dzisiaj ciąg dalszy kościółka w Binarowej.
Kilka migawek ogólnych.
Dzwonnica
2195.
Krzyż w przedsionku wejściowym
2196.
Widok na ołtarz główny
2197.
Jak wyżej tyle, że z chóru. Poziome belki oddzielają "sacrum" od "profanum" czyli część dla księdza i część dla wiernych.
2198.
Widok na chór. Tak prawda - jest krzywy. Jest zakaz wchodzenia ale chyba mnie lubią
Pośrodku stareńkie zabytkowe organy. Działające.
2199.![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ładne wnętrze ma ten kościółek. Tak mnie się zdaje, że sprawdziłby się tu hdr, ale wiadomo statyw potrzebny, a to bywa kłopotliwe. Chyba lekko jeszcze można by podostrzyć te z wnętrz. W ..97 i ..98 inna kolorystyka wyszła.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Z Binarowej to wspomnienie mam muzyczne:
Super zdjęcia!
Ciekawa ta stara chałupa i przepiękne wnętrza z kościółków w Rożnowicach i Binarowej.
Ostatnio edytowane przez lisiajamka1 ; 24.04.16 o 14:31