A skądże!
Sprzątaczki by mnie zrujnowały. Ja tylko zwiedzałem![]()
A skądże!
Sprzątaczki by mnie zrujnowały. Ja tylko zwiedzałem![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
No Waszmości, niexle się tu u Ciebie można doszkolić na tych ciekawych fotach.![]()
Wstawiłem do Galerii takie zdjęcie:
CzaRmaX napisał:
Przyjrzałem się zdjęciu i przyznałem mu rację. Od dawna nie jestem zadowolony z moich konwersji do BW. Ani w Gimpie, ani w Zonerze nie potrafię uzyskać mocnego kontrastu przy zachowaniu szczegółów w cieniach i nieprzepalonych światłach.Ciekawe ale jakoś chyba za mało kontrastu (jak na B/C) czy czegoś tam innego jak więcej nieba. Ciężko mi to ocenić, chociaż mi się podoba i sprawia pozytywne wrażenie ale....., pozostaje jakieś ale. Na pewno dałbym lajka![]()
Przypomniałem sobie jednak, że ściągnąłem Nik Collection. Poddałem to zdjęcie obróbce w Silver Efex Pro:
![]()
Spróbowałem też innego podejścia do konwersji w Gimpie. Nie kończyć na potraktowaniu zdjęcia filtrem do BW ale "pomęczyć" je jeszcze na warstwach:
Co sądzicie o takich wersjach BW?
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
ładnie się te Boromeusze urządziły