Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Instrukcję pobrałem z linka co dał Paparapa bo to oryginalny od panasa.
Proponuję byś ćwiczył instrukcję czytając po kilka stron i na bieżąco z aparatem w ręku przeklikiwał się przez aparat, menu i ustawienia. Oczywiście pamiętaj by potem co jakiś czas przywrócić ustawienia fabryczne. Ja aby utrzymać sprawnosć poruszania sie po aparacie i ustawieniach co jakieś 2 miesiąc resetuje do ustawień fabrycznych i konfiguruj na nowo.. Daje mi to sprawność i swobodę poruszania się po aparacie.
OM-D E-M10 Mark II + lumix g25 1.7, ED 14‑150mm F4‑5.6 II, xiaoyi 42,5 1,8. / smartfonem już nie focę
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 11.02.24 o 00:11
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ostatnio edytowane przez Bodzip ; 11.02.24 o 11:17
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ja od dawna mam ustawione odwrotnie - w trybach A/S przednie kółko to odpowiednio przysłona/ czas, tylne - korekta ekspozycji.
Po raz pierwszy zrobiłem więcej zdjęć OM-1, jak wrócę do domu to w wolnej chwili się pobawię.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Ja mam dwa zapasowe Newelle i dają radę.
Ja też mam dwa zapasowe Newelle i chwalę sobie.
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Wreszcie trochę słońca. Wziąłem nowy nabytek, zrobiłem kilka zdjęć, niestety nie udało się nic wgrać mimo kilkukrotnych prób.![]()