Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Te plyty byly przyspawane w fabryce. To pozostalosc po odlewach, ktore mialy po obu stronach miejsce na drzwiczki:
Ktos rozsadny stwierdzil, ze to zbytek i trzeba je zaspawac i zabezpieczyc.
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Za tę fotę należy Ci się plus jak psu zupaale jak zwykle ten idiotyczny system nie pozwala go dodać.
Mam nadzieję, że znajdzie się jakiś dobrodziej pamiętający słowa towarzysza Edwarda.
Wracając do meritum - nie wszystkie kadłuby Grizzly miały takie otwory, na co wskazują zdjęcia z podlinkowanego przeze mnie źródła.
Podejrzewam, ze to kwestia spawacza - niektore plyty byly tez mniej, lub bardziej dopasowane - praktycznie co egzemplarz, to inaczej przyspawana (i wykonczona) plyta. Ta druga plyta- po jednej tylko stronie, to pewnie bylo typowe wzmocnienie - prawdopodobnie wewnatrz byla jakas wneka, ktora oslabiala strukture, albo po prosto powodowala zmniejszenie przekroju pancerza.
W czasie wojny wykorzystywali co bylo pod reka - trafialy sie tez takie egzemplarze:
Bodajze w roku 1943 te oslony byly juz odlewane od samego poczatku i dlatego sa o wiele mniej widoczne:
...lub nie ma ich wcale:
Ostatnio edytowane przez k@czy ; 3.04.16 o 03:00
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...
Odnosze nieodparte wrazenie, ze w takim aucie wzbudzilbym senscje w mojej okolicy...![]()