W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Wiesz, że zawsze z Tobą na dobre i złe
...
Swoją drogą mając 12/2,0; mając duże 14-35/2,0 fantastycznie współpracujące z moim mikro - nie mam parcia na to szkło.
Z drugiej strony, jasne 9 mm jest ciekawą opcją i mocno kuszącą. A że uwielbiam łażenie po kopalniach, jaskiniach, sztolniach - jest to opcja podwójnie kusząca.
O, mając takie jasne 9 mm wchodzę do jednej z cerkiewek, gdzie facet mimo że mnie lubi... hmmm - za wysokie mniemanie mam o sobie - powiedzmy że toleruje, więc facet zakazujący używania statywu może mnie mającego takie szkło... pocałować w hmm
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
epicure GO to nie wszystko...
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
Ale ja nie mówię, że GO to wszystko. To po prostu nie jest ta sama kategoria sprzętu jeśli chodzi o możliwości fotograficzne. I wcale nie musi być, to nie jest zarzut.
Cóż jak dla mnie aparat to tylko narzędzie, prawie takie samo jak kredki, farby, ołówek... W przypadku obiektywów interesuje mnie tylko pole widzenia i jasność szkła, więc dla mnie 12-40/2.8 dla MFT to mnie wiecej to samo co 16-50/2.8 dla APS-C i 24-70/2.8 dla klatki 35mm format 645 przemilczę...
Właściwie podejrzewam, że można na ten temat dyskutować i do białego rana. Może się na jakimś zlocie czy inszym spotkaniu zapoznamy to i pogadamy, choć podejrzewam, że każdy przy swoim zdaniu pozostanieco do możliwości fotograficznych. Grunt by było miło
pozdrawiam
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
Trzeba zachować rozsądekAni nie jest prawdą, że GO to wszystko, ani to, że te wszystkie obiektywy to dokładnie to samo. Mnie w obiektywach interesuje to, czy we współpracy z matrycą pozwolą mi korzystać z krótkich czasów w słabym świetle i nadal zapewniać akceptowalną jakość, czy też nie. I w moim przypadku f/2,8 w różnych systemach sprawdza się po prostu różnie. Chciałbym, żeby przysłona była jedyną rzeczą, która mnie interesuje - wtedy kupiłbym sobie kompakta f/1,8 i zaoszczędził dużo pieniędzy
![]()
FT4 - według niektórych za moment to właśnie tę ogniskową pokaże Panas w "Lajce". Jakby to powiedzieć: huuura!
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.