Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Przeworsk Blues Festiwal 2006

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Przeworsk Blues Festiwal 2006

Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

robin102
    Gość
    ładne zdjecia , tylko nr2 bym przekadrował inaczej, tak żeby z prawej strony kadru było więcej miejsca , a z lewej mniej

ale to już dla Rafała zostawię

Awatar Yello_35
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Coż można innego powiedzieć kolego Luc4s???

Kawał dobrej roboty i tyle
    Pewnie 2 można przekadrować ale cóż to za feler?
    IS 500 + osprzęt ; marny C 480
    Pozdrawiam serdecznie - Yello 35

excel
    Gość
    Yello_35,

mowisz o przekadrowaniu zdjecia nr 2. Czy, aby dopelnic swoja wypowiedz, moglbys pokazac co bys w tej fotce zmienil? Pokaz kadr, ktory byl by tym, czego Ci w tym zdjeciu brakuje.

Pozdrawiam,
    excel

Awatar Yello_35
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Excel - obcięty mikrofon lekko razi. Nie wykluczam , że gdyby Robin o tym nie wspomniał to nawet bym nie dostrzegł. Bo mi te fotki się bardzo podobają
    IS 500 + osprzęt ; marny C 480
    Pozdrawiam serdecznie - Yello 35

excel
    Gość
    Yello_35,

Przepraszam, zbyt powolnie przypomnialem sobie, ze juz ktos - Robin102, wczesniej zauwazyl to samo.Spoznilem sie nieco z umieszczeniem nicka Robina102 przy Twoim, pytajac o zmiane kadru, wyprzedziles mnie przez udzielenie blyskawicznej odpowiedzi, za co dziekuje.

Pozdrawiam,
    excel

robin102
    Gość
    w nr 2 chodzi mi o to ,że jeśli czlowiek jest zwrocóny licem w którąś stronę to przed sobą powinien mieć wiecej przestrzeni niż za sobą , tak podobno się przyjmuje , mi tam oczywiscie też to nie wychodzi przy kadrowaniu , ale komuś łatwiej zwrócić uwagę niż samemu dostrzec swój błąd..

excel
    Gość
    luc4s,

zaciekawil mnie kadr na zdjeciu nr 2, a to poprzez uwagi robin102 i Yello_35. Czy kadrujac w ten sposob, a nie tak, jak radza wyzej wymienieni, kierowales sie koniecznoscia niecentralnego kadrowania, czy tez jakies inne powody wplynely na efekt koncowy?

Pozdrawiam,
    excel

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Dziękuję za taką treściwą dyskusję. Co do kadrów, są to kadry z aparatu, kadrowane w momencie robirnia fotki, bo ja z natury leniwy jestem i nie chce mi się kadrowac w komputerze Co do zdjęcia nr 2, kadr był również myślę celowy, (z tego co pamiętam), ponieważ staram się unikać centralnych kadrów. Wybrałem prawy róg zamiast lewego może z tego powodu, że osoba jest własnie przechylona na prawo, przez co całość "łukowato" zamyka się. (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi, ciężko mi pisac o tym co robię podświadomie juz prawie). Co do mikrofonu, dla mnie jest to coś co tylko przeszkadza fotografowi i w tym momencie nawet się na nim nie skupiałem. Gość gra na tym zdjęciu na harmonijce ustnej i to chciałem oddac... czy można było to zrobić lepiej? Na pewno tak, jednak osobiscie centralny kadr by mi w tym wypadku się nie podobał.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska