Ostatnio edytowane przez gulasz ; 8.03.16 o 01:26
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Ogólnie ok, ale na postaciach jest mocny kontrast. Przez zastosowanie maski w formie okręgu można spróbować podbić lekko ekspozycje i zmniejszyć kontrast. Dodatkowo przy obróbce (nie wiem jaką metodą przechodzisz do BW) obniżyć jasność kanału żółtego. Poza tym niezłe wyostrzenie.
380 - Szkoda, że nie można pozbyć się z kadru tych drzwi. Niepotrzebnie obcinają (przyciemniają) kadr. Ewentualnie dla przeciwwagi dodać do kadru okno (podobnie ucięte w połowie jak drzwi), które było z lewej. Takie gdybanie o kadrze.
381 ograniczenie szybkości - dobre![]()
Berlińska seria w BW jak najbardziej mi pasuje, muszę kilka swoich miastowych też przerobić![]()
Jacek
ekspozycję na postaciach podbić ?? - ta Pani mi się wtedy cała przejara ( w sensie jej kurteczka), choć może i nie..
nie wiem - generalnie jeśli miałabym obiżać jasność żółtego - to myślałeś raczej też lokalnie na tej parze czy globalnie ?
ciężko mi było tutaj z BW - więc spróbowałam ugryźć to BW trochę od innej strony niż dotychczas
dzięki za sugestię
to okno nie bardzo mi sie widziało - zwłaszcza że chyba i tak za mało go w kadr wrzuciłam - raczej w oryginale z tego co sobie przypominam było ciut więcej drzwi..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
382 - Konwersja ogólnie plus. Ale ta kolumna na pierwszym planie tnie ten kadr, skupia uwagę, jest czarną plamą. Gdyby objąć maską jej frontalną, względem obiektywu, stronę i podbić odrobinę jej ekspozycje na plus. Nie przytłaczałaby tak, byłaby nieco bardziej naturalna w tym świetle. Można dostrzec tam fakturę stalowej, nieco chropowatej belki. Piszę to po zrobionej próbce.
383 - Do końca nie wiem jak odczytać ten kadr.
384 - Ładna tonacja. Miękko, bez mocnych kontrastów, nawet pasuje do skupienia postaci.
Panowie! - Jeżeli jesteście ziomasami, to te zdjęcia są w wersji czarno-białej, a nie BW. Nie pozwólmy się zaprzedać.
Pozdrawia Polak z Polski.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ostatnie deserowe ciekawe i zapowiedź nadjeżdżającej kolejki metra złapana w odpowiednim czasie![]()