Mi 403, widać że ptaszor spięty przed atakiem na smakowity kąsek.![]()
Mi 403, widać że ptaszor spięty przed atakiem na smakowity kąsek.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Świetne ujęcia. Widać że robiłeś te zdjęcia o świcie lub tuż przed zachodem, bo światło takie poziome. Bardziej mają oświetlone brzuszki niż grzbiety. No i chyba fotografowałeś na leżąco.
"Trzeba się uczyć grać nie od tych co robią instrumenty, ale od tych co umieją grać" - Galileusz
popatrzna.blogspot.com
Piękne ujęcia.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Polecam zabrać ze sobą lornetkę, bez niej szanse na obserwacje są znacznie mniejsze.
W moim przypadku było tak, dopiero kiedy kupiłem lunetę obserwacyjną otworzyły mi się oczy, nagle w miejscach gdzie nigdy nic nie obserwowałem pojawiły się różne gatunki, które ciężko dostrzec przez lornetkę, a co dopiero gołym okiem. Luneta oczywiście na statywie i wtedy widząc przykładowo stado kaczek, można dokładnie przyglądać się pojedynczym osobnikom, rozpoznać gatunek, płeć itd.
Znam ten problem z obsrywaniem, na pocieszenie
napiszę, że mój zaprzyjaźniony dzięcioł duży, buduje już chyba piątą dziuplę w ścianie mojego domu, już mam dość zaklejania tych otworów w styropianie, w zeszłym roku lęgły się w tych dziuplach sikorki bogatki
, zaglądają tam również wiewiórki.
![]()
Tak, większość zdjęć robiłem wczesnym rankiem, jest to najlepsza pora na te gatunki, właściwie o godzinie 9:00 latem, słońce jest już za wysoko i świeci zbyt mocno. Aby uzyskać taką perspektywę nie ma innego wyjścia, trzeba się położyć, czasem można siedzieć, ale 5 godzin z aparatem przy samej ziemi łatwiej wytrzymać w pozycji leżącej.
Pozdrawiam
Perfekcyjne zdjęcia. Sama przyjemność w oglądaniu. Gratuluję.![]()
Pooglądałem i ja.... bardzo fajne...
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Nie znasz ubezpieczycieli
Jak od wszystkich, to zedrą skórę. Za pierwszym razem zapłacą, potem wprowadzą aneks i po ptokach.
Przykład: po powodziach w 2010 r kiedy na naszym terenie zaczęły się osuwiska, ubezpieczyciele przychodzili, sprawdzali jak daleko od potoku, czy chałupa nie stoi przypadkiem na zboczu... ( a prawie wszystkie tak stoją) - 80 % ludzi odmówiono wypłaty za popękane ściany w budynkach.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||