Strona 38 z 59 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 585

Wątek: Olympus OM-D E-M10 Mark II

| OlyJedi Awatar luzaczek82
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Jak będziesz chciał coś do makro to tańszym kosztem można coś na m42(ja mojego może będę sprzedawać)bo jedzie do mnie 60 olka

| OlyJedi Awatar Mike017
    Mieszka w
    Ełk / Płock
    Siła reputacji
    66
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luzaczek82 Zobacz posta
    Jak będziesz chciał coś do makro to tańszym kosztem można coś na m42(ja mojego może będę sprzedawać)bo jedzie do mnie 60 olka
    właśnie widziałem że zakupiłeś ten obiektyw gratuluję ! wrzuć fotkę co taki zestaw potrafi jak przyjdzie, ( co do m42 to nie wiem nawet co to jest , temat obiektywów jest mi jeszcze trochę obcy )

---------- Post dodany o 21:46 ---------- Poprzedni post był o 21:40 ----------

Cytat Zamieszczone przez Rysiek_O Zobacz posta
    Żonglerka szkłami bywa kłopotliwa, szczególnie w warunkach "terenowych" Z umiarkowanych cenowo rzeczy polecam przyjrzenie się mZD12-50. Ma przyjazną ogniskową - od wnętrz i krajobrazów do portretu, jest ryb makro p- mz całkiem fajny. Z wad - nieco ciemny. Ale ideałów brak .
    dzięki za radę, zaś co do wymiennych obiektywów: zawsze chciałem tego uniknąć. Ale jak nie spróbuję to nie będę wiedział. Podobnie było z pytami analogowymi: kiedyś nimi rzucałem jako nastolatek, ale jak ciekawość wzięła górę, to dziś mam już małą kolekcję LP i solidny gramofon który cieszy oko i ucho

| OlyJedi Awatar Mike017
    Mieszka w
    Ełk / Płock
    Siła reputacji
    66
    Moja galeria
    no to na dzień dobry zacznę od narzekania ( pogoda taka ): włącznik w E-M10 mark II bardzo ładny ale jak dla mnie niepraktyczny, np: przez niego nie da się włączyć aparatu do oglądania zdjęć tak żeby obiektywu nie kurzyć , i wolałbym jeśli już, żeby skręcał w lewo bo klinuje się palec przy włączaniu lampy, zaś dekielek automatyczny to klasa sama w sobie, nie mogłem się oprzeć i też dokupiłem, podobne w XZ-2 i Stylusie świetnie się sprawdzały !

Ogólnie aparat w kolorze srebrnym jest piękny !!!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Jakim cudem kurzy Ci się obiektyw przy włączaniu aparatu?

| OlyJedi Awatar Mike017
    Mieszka w
    Ełk / Płock
    Siła reputacji
    66
    Moja galeria
    w XZ-2 czy Stylusie mogłem przeglądać zrobione zdjęcia bez wysuwania obiektywu , przytrzymując chwilę klawisz z trójkątem, tu tak się nie da.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    Mam pytanko czy podpinając obiektyw analogowy mogę ustawić w menu stabilizację dla jego ogniskowej i jak wygląda sam focus-peking w tym aparacie?
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Tak z analogami działa stabilizacja tylko ogniskową oczywiście trzeba wpisać ręcznie od 8mm w górę. Focus-peking można sobie przypisać do jakiegoś przycisku i w razie konieczności uruchomić. O ile się nie mylę są różne stopnie i kolory podświetlenia.
    Lubię sobie popstrykać.

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mike017 Zobacz posta
    w XZ-2 czy Stylusie mogłem przeglądać zrobione zdjęcia bez wysuwania obiektywu , przytrzymując chwilę klawisz z trójkątem, tu tak się nie da.
    Witaj !

Ale XZ-2 czy Stylus daja ci slaby DR i trzeba bardzo uwazac z doborem wlasciwej ekspozycji.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    Tak z analogami działa stabilizacja tylko ogniskową oczywiście trzeba wpisać ręcznie od 8mm w górę. Focus-peking można sobie przypisać do jakiegoś przycisku i w razie konieczności uruchomić. O ile się nie mylę są różne stopnie i kolory podświetlenia.
    Dzięki mam taka 50-tkę manualną Pentaxa którą uwielbiam ale praca nią podłączoną do GX1 bez stabilizacji, focuspekingu i wizjera który jednak daje jakieś dodatkowe podparcie była drogą przez mękę.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    No to zostaje Ci kupić przejściówkę i w plener.
    Lubię sobie popstrykać.