Jak będziesz chciał coś do makro to tańszym kosztem można coś na m42(ja mojego może będę sprzedawać)bo jedzie do mnie 60 olka![]()
Jak będziesz chciał coś do makro to tańszym kosztem można coś na m42(ja mojego może będę sprzedawać)bo jedzie do mnie 60 olka![]()
właśnie widziałem że zakupiłeś ten obiektywgratuluję ! wrzuć fotkę co taki zestaw potrafi jak przyjdzie, ( co do m42 to nie wiem nawet co to jest
, temat obiektywów jest mi jeszcze trochę obcy )
---------- Post dodany o 21:46 ---------- Poprzedni post był o 21:40 ----------
dzięki za radę, zaś co do wymiennych obiektywów: zawsze chciałem tego uniknąć. Ale jak nie spróbuję to nie będę wiedział. Podobnie było z pytami analogowymi: kiedyś nimi rzucałem jako nastolatek, ale jak ciekawość wzięła górę, to dziś mam już małą kolekcję LP i solidny gramofon który cieszy oko i ucho![]()
no to na dzień dobry zacznę od narzekania ( pogoda taka): włącznik w E-M10 mark II bardzo ładny ale jak dla mnie niepraktyczny, np: przez niego nie da się włączyć aparatu do oglądania zdjęć tak żeby obiektywu nie kurzyć
, i wolałbym jeśli już, żeby skręcał w lewo bo klinuje się palec przy włączaniu lampy, zaś dekielek automatyczny to klasa sama w sobie, nie mogłem się oprzeć i też dokupiłem, podobne w XZ-2 i Stylusie świetnie się sprawdzały !
Ogólnie aparat w kolorze srebrnym jest piękny !!!
Jakim cudem kurzy Ci się obiektyw przy włączaniu aparatu?![]()
w XZ-2 czy Stylusie mogłem przeglądać zrobione zdjęcia bez wysuwania obiektywu , przytrzymując chwilę klawisz z trójkątem, tu tak się nie da.
Mam pytanko czy podpinając obiektyw analogowy mogę ustawić w menu stabilizację dla jego ogniskowej i jak wygląda sam focus-peking w tym aparacie?
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Tak z analogami działa stabilizacja tylko ogniskową oczywiście trzeba wpisać ręcznie od 8mm w górę. Focus-peking można sobie przypisać do jakiegoś przycisku i w razie konieczności uruchomić. O ile się nie mylę są różne stopnie i kolory podświetlenia.
Lubię sobie popstrykać.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
No to zostaje Ci kupić przejściówkę i w plener.
Lubię sobie popstrykać.