OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Spróbuję RAWY bo macie rację, ze JPGi są obrabiane w aparacie.
A w ogóle to się gdzieś naczytałem, że Olek zawyża czułość i to skłoniło mnie do tego porównania.
Jakiś detal by się przydał na samplach, wtedy dopiero będzie widać odszumianie.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Byłbym zdziwiony gdyby nie działało. Lubie jak pewne funkcje działają podobnie we wszystkich modelach jednego producenta. A co do dwukrotnego wciśnięcia, to jest tak jak w E-M10 Mark I? Tzn. pierwsze wciśnięcie uruchamia ramkę podglądu, wówczas można kółkami wybrać wielkość powiększenia, a kursorami miejsce. Drugie naciśnięcie powiększa ten wybrany obszar.
W związku z zamiarem zakupu aparatu w systemie micro 4/3 mam pytanie, czy w E-M10 MII, kiedy korzysta się z Auto ISO jest możliwość ustawienia czasu zmiany ISO na wyższe np. 1/125 czy też aparat sam decyduje o zmianie ISO na wyższe. I drugie pytanie - czy są jakieś przesłanki które by przemawiały za zakupem lumixa gX7 ?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Dzięki za szybką odpowiedź. Czy E-M10 MII przestawia Auto ISO na wyższe z jakimś konkretnym czasem np 1/60s,czy raczej uzależnia to od warunków zewnętrznych.