Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 130

Wątek: Jaki bezlusterkowiec do 2600zł ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez edelwolf Zobacz posta
    Mi osobiście tego fuji trzyma się znacznie lepiej niż M10 oraz M5. Dlatego po dokładnym macaniu i pstrykaniu odpuściłem sobie olympusy.
    Dziwię się Twojej opinii. Zarówno fuji jak i olki bez gripa trzyma się równie kiepsko. Fotografuje się jak kompaktem. Z Twoich słów wynika, że przywiązujesz do ergonimii dużą wagę. I stąd moje zdziwienie.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    No więc stało się.
    Tak jak obiecywałem daję znać co ostatecznie kupiłem.
    Kilka chwil temu odebrałem od kuriera swojego nowiutkiego, pięknego Fuji X-T10 z 16-50
    Witam !

Bardzo dobry wybor.
    Zestaw z uniwersalnym zakresem zooma.
    Aparat super...

Jakosc fot... Powalajaca.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Mieszka w
    warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Dziwię się Twojej opinii. Zarówno fuji jak i olki bez gripa trzyma się równie kiepsko. Fotografuje się jak kompaktem. Z Twoich słów wynika, że przywiązujesz do ergonimii dużą wagę. I stąd moje zdziwienie.
    Przed zakupem nastawiałem się najbardziej na Olympusa, kwestia tylko czy M5 czy M10.
    Ale po bliższym zapoznaniu się z Fuji, decyzja radykalnie się zmieniła.
    Nie mówię, że jest idealnie (szczególnie jak do tej pory trzymałem C40D) ale ostatecznie Fuji wygrało. Po prostu było lepiej i tyle
    Bardzo możliwe, że w przyszłości dokupię jeszcze dedykowany grip - nie wykluczam tego.

Może chodzi tu o jakieś delikatne niuanse, które odpowiedzialne są za to, że ktoś jednak wybierze ten system a nie inny.
    Tak czy siak jestem zadowolony z wyboru i teraz tylko pozostaje odkrywanie tych wszystkich pochlebnych opinii w praktyce

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Przed zakupem nastawiałem się najbardziej na Olympusa, kwestia tylko czy M5 czy M10.
    Ale po bliższym zapoznaniu się z Fuji, decyzja radykalnie się zmieniła.
    Nie mówię, że jest idealnie (szczególnie jak do tej pory trzymałem C40D) ale ostatecznie Fuji wygrało. Po prostu było lepiej i tyle
    Bardzo możliwe, że w przyszłości dokupię jeszcze dedykowany grip - nie wykluczam tego.

Może chodzi tu o jakieś delikatne niuanse, które odpowiedzialne są za to, że ktoś jednak wybierze ten system a nie inny.
    Tak czy siak jestem zadowolony z wyboru i teraz tylko pozostaje odkrywanie tych wszystkich pochlebnych opinii w praktyce
    Witam !

Z czasem warto dokupic szklo 35/1.4
    W poludnie w sloneczny dzien bez problemu mozesz na pelnej dziurze focic do 1/30000s !

Zauwaz, ze ten aparat ma migawke mechaniczna i elektroniczna i mozna dobrac konfiguracje tak aby aparat
    odpowiednio korzystal z obu.

X-T10 mnie urzekl ze wzgledu na szeroki DR, duza szczegolowosc fot, szeroki zakres migawki, swietny wizjer, szybki AF i bardzo dobra ergonomie oraz dosc male gabaryty (aparat + obiektyw).
    Latwo tym aparatem uzyskiwac kolory jak z analogowych filmow. ( Velvia, Astia i Provia).

http://www.fujifilmusa.com/products/...xpert_reviews/

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 10.02.16 o 21:56 Powód: dodanie linka
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Awatar robertos102
    Mieszka w
    Kazimierz Biskupi
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria
    No więc stało się.
    Tak jak obiecywałem daję znać co ostatecznie kupiłem.
    Kilka chwil temu odebrałem od kuriera swojego nowiutkiego, pięknego Fuji X-T10 z 16-50
    Niedługo sam będę focił Fujikiem.
    Jestem ciekawy czy wyjdzie mi to na dobre. No i będę miał bezpośrednie porównanie z a6000 żony.

Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Tych fudżików nie da się trzymać. Moim zdaniem wygodne są tylko aparaty, do których można przykręcić pionowy grip. Dotyczy to zwłaszcza bezlusterkowców. Odkąd mam OMD-5 z gipem polubiłem te maleństwa. Wcześniej miałem m.in. Panasonic GF-1. Komfort taki sam jak w kanciastych fuji, czyli żaden*. Bajerancki wygląd to za mało.

* To moja subiektywna opinia.
    No niestety. Coś za coś.
    Małe gabaryty, z koncepcją idącą bardziej w kierunku dizajnerskim niż wygodnej i ciekawej ergonomii mogą być utrapieniem dla nie jednego. U mnie jest podobnie, mam duże łapy i bez gripa wysoce niewygodnie. Nawet taki grip do Olka 10 niewiele zmienia...
    Jak biorę do ręki zagrypioną a850 to czuję ulgę i "kulturę pracy" z tym urządzeniem. Jedna rzecz skutecznie mnie od niej odpędza na wycoieczkach czy spacerach - waga! Wtedy małe niewygodne ustrojstwa wygrywają bezkonkurencyjnie
    Sony FF , Minolta , Olek i analogi...

Mieszka w
    łódzkie
    Siła reputacji
    11
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Witam !

Zauwaz, ze ten aparat ma migawke mechaniczna i elektroniczna i mozna dobrac konfiguracje tak aby aparat
    odpowiednio korzystal z obu.

Pozdrawiam
    czy w M-10 II też jest taka możliwość ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Jest migawka elektroniczna, ale nie przełącza się sama w razie potrzeby. Trzeba ją wybrać ręcznie.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    łódzkie
    Siła reputacji
    11
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jest migawka elektroniczna, ale nie przełącza się sama w razie potrzeby. Trzeba ją wybrać ręcznie.
    no tak (tryb cichy)
    zdziwiła mnie możliwość konfiguracji w Fuji aby aparat sam wybierał dlatego zapytałem czy w Olku jest też taka możliwość ?

Siła reputacji
    11
    Moja galeria
    Wracając do szeroko pojętej ergonomii i guzikologii - ciekawe czy doczekamy się kiedyś w Olympusie rozwiązania jak z Fuji X-T1. Czyli klasycznego wyciągnięcia ustawień przysłony, czasu, ISO i korekcji ekspozycji na osobne pokrętła. Nie wiem jak inni, ale ja nadal uważam takie klasyczne rozwiązanie za najbardziej ergonomiczne. Jedno spojrzenie na aparat i wszystkie najważniejsze ustawienia ogarnięte wzrokiem.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Przecież czas i przysłonę masz na osobnych pokrętłach, w dodatku możesz zmodyfikować które pokrętło odpowiada za co.
    Korekta ekspozycji na dedykowanym pokrętle jest w Pen F.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA