coś mi się wydaje że będę się musiała w te odległe zakątki miasta mego wybrać kiedyś z aparatem
fajna miejscówka - też pracowałabym nad fakturami - i ich uwydatnieniem większym![]()
potencjał miejsca ogromny
coś mi się wydaje że będę się musiała w te odległe zakątki miasta mego wybrać kiedyś z aparatem
fajna miejscówka - też pracowałabym nad fakturami - i ich uwydatnieniem większym![]()
potencjał miejsca ogromny
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
181 i 193 bardzo podobają mi się.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
ale się rozgadaliście![]()
Panoramy świetne, bardziej pasują niż pojedyncze miejsce. Ale faktycznie widać nieco różnice w kolorystyce pomiędzy lewą a prawą stroną. Balans bieli i ekspozycja były ustawione na sztywno czy automat?
Piękne światło na 189-191, przy czym 190 chyba najbardziej mi podchodzi z kompozycją.
Zakład włókienniczy z pewnością ma potencjał - wróciłbym tam o jakiejś dobrej porze, żeby złapać jakieś ciekawe światełko.
Lokomotywki też ekstra - najlepiej 193. Przy 194 i 195 chyba było mocne światło i głębokie cienie wewnątrz? Usunąłbym niebieskie aberracje z miejsc, gdzie "odzyskiwałeś" światła i jednak pogłębił te cienie, bo nieco sztucznie wygląda - coś a'la HDR.
Będę czujnie obserwował wątek![]()
Wiem.
Noo...
Automat. Przy eksporcie z RAFka balans ustawiony, ekspozycja w miarę wyrównana a ICE swoją "obróbkę" stosuje.
Przyznaję bez się bicia, że w temacie panoram nie czuję się pewnie i zanim osiągnę w miarę satysfakcjonujące efekty minie jeszcze trochę czasu.
Każdemu jak widać coś innego się podoba.
To Zakład Wapienniczy.Problem z tym miejscem polega na tym, że jest chronione, a najciekawsze miejsca sąsiadują właśnie z "domkiem" ochrony.
16-50 fujika potworne abberuje.![]()
W parowozie potwornie ciemno oraz dodatkowo mocne światło zewnętrzne. Aby dobrze pokazać to miejsce trzeba byłoby wykonać "prawdziwego" HDRa. Jak ktoś ma ochotę pobawić się w pseudHDRa to mogę udostępnić RAFki.
Będzie mi bardzo miło.![]()
196 -czerwone macki lokomotywy mnie dopadły
197 - rodzina manometrów. mama, tata i dwoje dzieci. stary ma wskazówkę na maxa - chyba ma za duże ciśnienie we krwi. dzieci śpią, a mama na stendbaju
198 - podglądamy przez okienko
kurcze, taki zwykły "złom" kolejowy, a daje taką radość
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Aleś pojechał... parowozem.![]()
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja