Strona 94 z 167 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 1663

Wątek: nad petreq'iem lincz...

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    coś mi się wydaje że będę się musiała w te odległe zakątki miasta mego wybrać kiedyś z aparatem
    fajna miejscówka - też pracowałabym nad fakturami - i ich uwydatnieniem większym
    potencjał miejsca ogromny
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry, Lasowice
    Siła reputacji
    160
    Moja galeria
    181 i 193 bardzo podobają mi się.
    E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
    http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    coś mi się wydaje że będę się musiała w te odległe zakątki miasta mego wybrać kiedyś z aparatem
    fajna miejscówka - też pracowałabym nad fakturami - i ich uwydatnieniem większym
    potencjał miejsca ogromny
    Cudze chwalicie swego nie znacie...
    Warto się tam wybrać, ale tylko w niedzielę lub dni wolne od pracy... i nie w pojedynkę.

Cytat Zamieszczone przez kolba Zobacz posta
    181 i 193 bardzo podobają mi się.
    Dziękuję.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Cudze chwalicie swego nie znacie...
    Warto się tam wybrać, ale tylko w niedzielę lub dni wolne od pracy... i nie w pojedynkę.
    ja to akurat z tych patriotów lokalnych jestem - ale Płaszów to dla mnie koniec świata
    już na Ruczaj mam bliżej
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    ale się rozgadaliście

Panoramy świetne, bardziej pasują niż pojedyncze miejsce. Ale faktycznie widać nieco różnice w kolorystyce pomiędzy lewą a prawą stroną. Balans bieli i ekspozycja były ustawione na sztywno czy automat?

Piękne światło na 189-191, przy czym 190 chyba najbardziej mi podchodzi z kompozycją.

Zakład włókienniczy z pewnością ma potencjał - wróciłbym tam o jakiejś dobrej porze, żeby złapać jakieś ciekawe światełko.

Lokomotywki też ekstra - najlepiej 193. Przy 194 i 195 chyba było mocne światło i głębokie cienie wewnątrz? Usunąłbym niebieskie aberracje z miejsc, gdzie "odzyskiwałeś" światła i jednak pogłębił te cienie, bo nieco sztucznie wygląda - coś a'la HDR.

Będę czujnie obserwował wątek

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    ja to akurat z tych patriotów lokalnych jestem (...)
    Wiem.

Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    ale się rozgadaliście
    Noo...

Panoramy świetne, bardziej pasują niż pojedyncze miejsce. Ale faktycznie widać nieco różnice w kolorystyce pomiędzy lewą a prawą stroną. Balans bieli i ekspozycja były ustawione na sztywno czy automat?
    Automat. Przy eksporcie z RAFka balans ustawiony, ekspozycja w miarę wyrównana a ICE swoją "obróbkę" stosuje.
    Przyznaję bez się bicia, że w temacie panoram nie czuję się pewnie i zanim osiągnę w miarę satysfakcjonujące efekty minie jeszcze trochę czasu.

Piękne światło na 189-191, przy czym 190 chyba najbardziej mi podchodzi z kompozycją.
    Każdemu jak widać coś innego się podoba.

Zakład włókienniczy z pewnością ma potencjał - wróciłbym tam o jakiejś dobrej porze, żeby złapać jakieś ciekawe światełko.
    To Zakład Wapienniczy. Problem z tym miejscem polega na tym, że jest chronione, a najciekawsze miejsca sąsiadują właśnie z "domkiem" ochrony.

(...)Przy 194 i 195 chyba było mocne światło i głębokie cienie wewnątrz? Usunąłbym niebieskie aberracje z miejsc, gdzie "odzyskiwałeś" światła i jednak pogłębił te cienie, bo nieco sztucznie wygląda - coś a'la HDR.
    16-50 fujika potworne abberuje.
    W parowozie potwornie ciemno oraz dodatkowo mocne światło zewnętrzne. Aby dobrze pokazać to miejsce trzeba byłoby wykonać "prawdziwego" HDRa. Jak ktoś ma ochotę pobawić się w pseudHDRa to mogę udostępnić RAFki.

Będę czujnie obserwował wątek
    Będzie mi bardzo miło.

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria
    196 -czerwone macki lokomotywy mnie dopadły
    197 - rodzina manometrów. mama, tata i dwoje dzieci. stary ma wskazówkę na maxa - chyba ma za duże ciśnienie we krwi. dzieci śpią, a mama na stendbaju
    198 - podglądamy przez okienko
    kurcze, taki zwykły "złom" kolejowy, a daje taką radość
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria
    Aleś pojechał... parowozem.

| OlyJedi Awatar Careme
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    83
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez abir Zobacz posta
    196 -czerwone macki lokomotywy mnie dopadły
    197 - rodzina manometrów. mama, tata i dwoje dzieci. stary ma wskazówkę na maxa - chyba ma za duże ciśnienie we krwi. dzieci śpią, a mama na stendbaju
    198 - podglądamy przez okienko
    kurcze, taki zwykły "złom" kolejowy, a daje taką radość
    Ładne historie potrafisz opowiadać. Przy tej środkowej obśmiałem się jak norka
    XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    202
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Po tym co tu widzę to bez wątpienia warto
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów