Trochę szkoda osób które weszły w sumie dobrze zapawiadajacy się system - który producent niespodziewanie uśmiercił (przynajmniej w europie). Trzeba przyznać że aktualnie atrakcyjny cenowo -ale powoli już tylko używany i bez perspektyw. Chyba że będzie niespodzianka i jak mówiły plotki Nikon przejmie ten dział Samsunga. Sprzęt dla hazardzisty
![]()
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
Ponownie wroce i troszke odswieze temat.
Nie mam parcia aby kupowac aparat na juz stad tak rozlozony wnczasie zakup.
Ale ostatnio mialem okazje troche bardziej poobcowac z 3 aparatami, ktore mnie najbardziej interesuja.
No i niestety - najgorzej lezal w dloni olympus om-d e-m10 mark 2. Mimo swietnego wygladu i wielu plusow jakie poiada ten aparat, jest on po prostu za maly, nie czuje wygody majac go w reku.
Zdecydowanie lepiej, w pelni akceptowalnie wypadl
Sony a6000 oraz fuji x-t10.
I ostatnio wlasnie Fuji coraz bardziej mnie do siebie przyciaga, wygladem, jakoscia zdjec itp.
Jezeli mialbym go kupowac to niestety z tym slabszym kitowym obiektywem aby zmiescic sie w budzecie.
Ktos ma jakies doswiadczenia z Fuji? Najlepiej tym modelem.
w tej kwocie kupisz panasa GX7 w kpl. z 20/1,7
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
również mam doświadczenia - bardzo udany model. Tylko skrzydła rozwinie z nieco lepszymi obiektywami niż podstawowy zoom![]()
No niestety Olek również dla mnie jest niewygodny, nawet z zamocowanym gripem. Z lampką ( mimo iż małą ) robi się kompletnie nie wygodny.
Nadrabia za to urokiem osobistym
Ze względu za stylistykę duży plus dla Fuji. Mi się bardzo podoba. Jednak ja na Twoim miejscu, zobaczyłbym na rynek szkieł używanych do tych dwóch modeli. Zastanowił bym się co będę potrzebował poza kitem i w jakich cenach są takie właśnie szkła.
Imho w tym temacie wygrywa A6000 mimo iż jest okrutnie paskudneŻona za A6000 z kitem 16-50 zapłaciła coś około 2300. Kit mimo iż słaby został ( podobno 18-55 lepszy) , dokupiła na alle 50 1.8 ( świetne szkło mimo niskiej ceny), teraz szuka czegoś szerokiego w "dobrej cenie" . Oprócz tego można dokupić przejściówkę i za niewielkie pieniądze można bawić się pleśniakami.
pozdr.
R/
edit.: Aha, no i nie czytaj recenzji o Fuji napisanej przez kolegę epicure .............bo wtedy raczej kupisz Fuji![]()
Ostatnio edytowane przez robertos102 ; 2.02.16 o 14:07
Sony FF , Minolta , Olek i analogi...